Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.01.31. 03:29 emmausz

Medjugorje 40

„Tegnap” emlékeztünk meg arról, hogy immár harminc éve annak, hogy jelenések kezdődtek Medjugorjéban. Lám, tíz év milyen gyorsan elszáll.
Igen. 81-ben kezdődtek a jelenések néhány gyermeklátnoknak. Őket zaklatták a rendőrök az akkor még élő Jugoszláviában. Később is adódtak ellentétek. Pl. a helyi püspök, és a medjugorjei ferencesek között.  Érdemes arról is beszélni, hogy szinte minden jelenést a bizalmatlanság légköre vette körül a maga korában. Így volt ez Lourdes-ban, így Fatimában, de másutt is.
A jelenésekkel kapcsolatban a keresztények is két csoportra oszthatók. Egy részük hitelesnek tudja a jelenéseket, más részük különféle érvekkel próbálja kétségbe vonni valódiságát.
Az én véleményem, hogy az ott történő eseményeknek hatalmas szellemi hozadéka van. Sok és kiváló gyümölcsöt terem a jelenség.
Ismerem Mikszáth Szent Péter esernyője c. munkáját, amely édesbús történet az emberek hiszékenységéről. Mégis azt gondolom, hogy Mária ajándéka ez az évtizedek óta tartó jelenlét.
A katolikus hitnek két alapja a kinyilatkoztatás és az ún. szent hagyomány. A tanító hivatal kijelenti, hogy lezárult a kinyilatkoztatás az újszövetségi szentírásokkal. Ha valaki ehhez hozzátesz, vétkes. Ám az itteni jelenések nem tettek hozzá semmit. Ebből a szempontból hát mindenképpen hitelesek. Értékük a személyes jelenlét. Ajándék. Arról szól, hogy nem vagyunk magunkra hagyva.
Magam jó másfél évtizede készítek kommentárt a havi üzenetekhez. Megpróbálom jól érteni az elhangzottakat, és kifejteni bővebben tartalmukat.
Ezzel kifejezem elköteleződésemet azok mellett, akik hitelesnek ismerik el az ott történteket.    
Mondhatná valaki, hogy ezek tehát akkor medjugorjei katolikusok. De ilyen nincs. Nem szektásodhat el ez a zarándokhely. A hívei római (v. görög)katolikusok.
Egyszer jártam a helyszínen, 1991-ben. Végtelenül békés helynek éltem meg. Légköre volt. Tapintható volt a békesség. Később is a béke szigetének számított. A balkáni háborút sértetlenül vészelte át, s továbbra is érdeklődők millióit vonzza magához. Ma meg holnap online kongresszust tartanak helyben, amit milliók követnek az interneten. Biztos elhangzik közben a négysoros olasznyelvű himnusz:
Viva Maria, Maria regina. Maria nostra madre, Regina della pace
Itt hallható-látható magyarul az eseménysorozat:
https://www.youtube.com/channel/UCrOK5mcyGnmBqZ0a6-hgaDQ/live 

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8616409876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klára Enikő Ágnes Hegyi 2021.01.31. 06:48:31

Köszönöm, én egy életfordulón voltam "86ban meg is fordult az életem nem sokkal később - köszönöm
süti beállítások módosítása