Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
 • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
 • emmausz: Bebizonyosodott, hogy az idézett vicc úgy kezdődik, hogy miért csak a mennyországban fognak magyar... (2021.09.13. 10:23) 52. NEK – Záró szentmise
 • Meg nem értett: "Rómában római módon élj, ha máshová kerülsz, ott a helyi szokás szerint élj!" Ez egy csodálatosa... (2021.07.06. 09:02) Nézem az EB-t
 • Meg nem értett: **vagy gyengítik erősítik egymást. Hát igen,messze nem írok olyan szépen mint te. (2021.07.01. 10:21) Balaton: igen-nem

Utolsó kommentek

 • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
 • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
 • emmausz: Bebizonyosodott, hogy az idézett vicc úgy kezdődik, hogy miért csak a mennyországban fognak magyarul beszélni. Mert az örökkévalósági tart megtanulni. Nos, ha addig tart megtanulni, akkor addig nem... (2021.09.13. 10:23) 52. NEK – Záró szentmise
 • Meg nem értett: "Rómában római módon élj, ha máshová kerülsz, ott a helyi szokás szerint élj!" Ez egy csodálatosan szép (kirakat) mondás,de valójában egyáltalán nem gondoljuk komolyan. Ha ez komoly lenne,akkor a v... (2021.07.06. 09:02) Nézem az EB-t
 • Meg nem értett: **vagy gyengítik erősítik egymást. Hát igen,messze nem írok olyan szépen mint te. (2021.07.01. 10:21) Balaton: igen-nem
 • Utolsó 20

2021.03.10. 16:58 emmausz

Vissza Prokophoz

Az Innen-onnan találomra c. kötetből szemezgetek.
Oltakozásig van még idő. Sebtében ide másolom Prokop szövegét az osztálytalálkozójukról. Bármelyik saját találkozónkon én is felolvashatnám a mieinknek, akik közül immár tizenhárman örökre igazoltan távol. R.I.P.
Sajnáljuk az élőket, akik nem jöhettek el betegség vagy egyéb ellehetetlenülés következtében. Elcsodálkozunk a néhány baljós állapotú jó komán, hogyan mertek, ha hozták is, ideautózni. Egymás fölértékelése az első kézfogáskor megtörténik. Miért vonszolod a lábad? A valamikor teleeszű milyen furcsán dadog. Harmadszor kérdezi: Ki is vagy te? Az taligán tolhatná maga előtt a pocakját, szédül. Miért eszel annyit? Az egykori szertornászt agyon se üthetnéd. Osztályozunk: ki erősebb, ki bírja tovább. De óvatos duhajé ítélkezésünk. Részvétet nem merünk kinyilvánítani. Mi jogon? Visszatromfolhatna a nagyfejű verébbel. Beléd is már hálni jár a lélek. Sunyin hencegünk, ki ne hívjuk magunk ellen a kéretlen, kinek a megbízásából intézkedő, mogorva kaszást. Hullunk szaporán, mint az őszi legyek. A hetvenedik találkozóra számítani egyenesen istenkísértés. Tíz plusz a hetvenhét után - vakmerő vágy. Ekkorra ajándékért pofátlanság fölfelé tartani a tenyerünket.”
Van ebben sok igazság. A vége mindig ez: Az utolsó oltsa el a villanyt!
***
Amit megmosolyogtam: „Szomszédom mindent zár. Neki mindig mindenét ellopják. Ha megtalálja a félretett sálat, a kredenc mögé csúszott kesztyűjét, a feledékenysége miatt másik kosztümjében hagyott pénztárcáját, fölcsattan: a gyalázatosok visszahozták!”
Egy magyar változata: Pannonhalma. Az ügyeletes tanár rászól a diákra, hogy vigye le az üres tálcáját a mosogatóba. A diák rábólint, de a füle bojtját se mozgatja. A tanár egy óra múlva megint bekopog a diákhoz: „Te, valaki visszahozta a tálcát. Levinnéd újra?”
***
Egy önkritikus megállapítása: „Az ateizmus csúfos bukása után azért nincs sikerünk, mert csalódnak tetteink miatt. Az Isten jósága nem érződik viselkedésünkben, Nézzétek, hogy szeretik egymást – súgták az első keresztények mögött. A szív nélküli rideg vallásosság fából vaskarika.”
Prokop! Ön kritikus!
Gondolata igen, igen, meg nem is. Krisztust bűntelen jósága ellenére megfeszítették. Viszont mi tényleg nem vagyunk minden hiba nélkül.
***
Most sorbanállás után túl vagyunk az első vakcianaadagon. A folytatás ápr. 7-én. A védettség, ha igaz, ápr. 20. táján.   

  

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9616456834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2021.03.10. 18:12:07

Én is ma kaptam meg, és nekem is 7-én kell a másodikért mennem. Remélem, ápr. 20 körül tényleg zleszek, legalábbis bizonyos mértékig - de biztosan védettebb, mint pillanatnyilag. Reménykedhetünk.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2021.03.10. 18:15:01

@exbikfic: Bocsánat, a billentyűzetem egy ideje már annyira öntörvényű, hogy ide-oda dobál és kitöröl betűket, ha nem figyelek oda.
Tehát javítom: Remélem, ápr. 20 körül tényleg védett leszek,... stb. :)
süti beállítások módosítása