Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • Meg nem értett: "Elég Krisztus szenvedésére gondolni, akinek igazán nem volt semmiféle vétke. Élete során folyamat... (2021.06.21. 15:43) Legyen vége már!
 • Meg nem értett: "Mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás?" Rossz kérdésre nem lehet jó választ adni,mert a jó kérdés a... (2021.06.21. 11:40) Irgalmasság vasárnapján
 • Meg nem értett: "Helyi elem keletkezne? Szublimál?" Vagy csak kavitál.(szárazon,azt tán mégse) (2021.06.20. 22:51) Komód és jómód
 • Meg nem értett: Jók voltak! (2021.06.20. 22:35) Rendkívüli kiadás. Apák-napi poszt
 • Meg nem értett: "Azt mondhatom, hogy Isten tenyerén élünk." Ez azt jelentené,hogy van Isten,a tenyere és mi azon é... (2021.06.20. 22:32) Válságos idők

Utolsó kommentek

 • Meg nem értett: "Elég Krisztus szenvedésére gondolni, akinek igazán nem volt semmiféle vétke. Élete során folyamatosan jót tett az emberekkel." Minden jó cselekedet,nézőpont kérdése és feledékenységé. " "Jézus bem... (2021.06.21. 15:43) Legyen vége már!
 • Meg nem értett: "Mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás?" Rossz kérdésre nem lehet jó választ adni,mert a jó kérdés az,hogyan keletkezett a tyúk? A kérdés picit olyan,mint :Isten tud e olyan nehéz követ teremteni,amit... (2021.06.21. 11:40) Irgalmasság vasárnapján
 • Meg nem értett: "Helyi elem keletkezne? Szublimál?" Vagy csak kavitál.(szárazon,azt tán mégse) (2021.06.20. 22:51) Komód és jómód
 • Meg nem értett: Jók voltak! (2021.06.20. 22:35) Rendkívüli kiadás. Apák-napi poszt
 • Meg nem értett: "Azt mondhatom, hogy Isten tenyerén élünk." Ez azt jelentené,hogy van Isten,a tenyere és mi azon élünk. Költői képnek szép,de nem a tenyerén,hanem Isten teremtéséBEN élünk. "Sorsunkra nézve legyen ... (2021.06.20. 22:32) Válságos idők
 • Utolsó 20

2021.06.05. 18:29 emmausz

Szombaton

Két Prokop-kötetet rendeltem meg a Bookline-tól. Csak egyet teljesítettek, amit már olvastam. Most arra lettem volna kíváncsi, hogy mi ragadott meg egykor benne, mert tavaly kölcsönkönyvként olvastam. A saját tulajdonú könyveimbe az idézni kiválasztott sorokat grafittal jelölöm. Most visszatekintve, blogomban megtaláltam azokat az idézeteket, amiket egy éve idéztem a (Pukkanó buborék) kötetből. Most legfeljebb visszajelölhetném a saját könyvembe az akkor érdekesnek megismert részeket. Persze nem teszem. Viszont el se olvasom újra. Inkább várok a még mindig hiányzó 18. kötetre (Méhecske módra). Ez a kötet az erősen idősödő művész utolsó üzenete, melynek megismerése tehát még hátravan.             
Mégsem volt felesleges hazahozni a tavaly olvasott kötetet. Kifotóztam belőle azokat a grafikákat, amelyek jellegüknél fogva alkalmasak arra, hogy felrakjam őket a FB-ra.
Csak emlékeztetőül: Amikor a tündöklő napsütésben felragyognak a színek, akkor érdemesebb fekete-fehér anyagot közzétenni, borús időben meg ellenkezőleg, élénk színűeket.
***
Ma meleg nyári napra ébredtünk, délután 81 fahrenheit fokot mértünk. Ursula nővér szerint sz*ok ezek a mai hőmérők. Ki gondolhatja komolyan, hogy 81 fokos (28C-fok) a levegő hőmérséklete.    
***
Ahogy közeledik a parlamenti választás, úgy fokozódik a sárdobálás.
Rettenetesen unom.
A vagyonosodás munka nélküli módja sokakat vonz, és fordít ki önmagukból.
Nem szeretem a folyamatos huzavonát, s alighanem akkor tennék helyesen, ha elszeparálnám magam a média minden fajtájától.
Békességre vágyom.
Barátságokra vágyom.
Általános jóhiszeműségre vágyom, az emberi méltóság tiszteletben tartására vágyom.
Magam megkísérlem ezek szerint élni, s ebben gazdagodni.
Egy lakatlan szigeten nem lehet sem aranyat enni, sem dollárért kacsalábon forgó házat venni.
De ahogyan Robinson örült Pénteknek, úgy örülhetnénk minden ármánykodásmentes emberi kapcsolatnak.  
Lesz ez valaha?   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6416583072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása