Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.06.05. 18:29 emmausz

Szombaton

Két Prokop-kötetet rendeltem meg a Bookline-tól. Csak egyet teljesítettek, amit már olvastam. Most arra lettem volna kíváncsi, hogy mi ragadott meg egykor benne, mert tavaly kölcsönkönyvként olvastam. A saját tulajdonú könyveimbe az idézni kiválasztott sorokat grafittal jelölöm. Most visszatekintve, blogomban megtaláltam azokat az idézeteket, amiket egy éve idéztem a (Pukkanó buborék) kötetből. Most legfeljebb visszajelölhetném a saját könyvembe az akkor érdekesnek megismert részeket. Persze nem teszem. Viszont el se olvasom újra. Inkább várok a még mindig hiányzó 18. kötetre (Méhecske módra). Ez a kötet az erősen idősödő művész utolsó üzenete, melynek megismerése tehát még hátravan.             
Mégsem volt felesleges hazahozni a tavaly olvasott kötetet. Kifotóztam belőle azokat a grafikákat, amelyek jellegüknél fogva alkalmasak arra, hogy felrakjam őket a FB-ra.
Csak emlékeztetőül: Amikor a tündöklő napsütésben felragyognak a színek, akkor érdemesebb fekete-fehér anyagot közzétenni, borús időben meg ellenkezőleg, élénk színűeket.
***
Ma meleg nyári napra ébredtünk, délután 81 fahrenheit fokot mértünk. Ursula nővér szerint sz*ok ezek a mai hőmérők. Ki gondolhatja komolyan, hogy 81 fokos (28C-fok) a levegő hőmérséklete.    
***
Ahogy közeledik a parlamenti választás, úgy fokozódik a sárdobálás.
Rettenetesen unom.
A vagyonosodás munka nélküli módja sokakat vonz, és fordít ki önmagukból.
Nem szeretem a folyamatos huzavonát, s alighanem akkor tennék helyesen, ha elszeparálnám magam a média minden fajtájától.
Békességre vágyom.
Barátságokra vágyom.
Általános jóhiszeműségre vágyom, az emberi méltóság tiszteletben tartására vágyom.
Magam megkísérlem ezek szerint élni, s ebben gazdagodni.
Egy lakatlan szigeten nem lehet sem aranyat enni, sem dollárért kacsalábon forgó házat venni.
De ahogyan Robinson örült Pénteknek, úgy örülhetnénk minden ármánykodásmentes emberi kapcsolatnak.  
Lesz ez valaha?   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8916583072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása