Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.06.24. 01:34 emmausz

Egy német másként néz a történelemre

Olvasom M. Hesemann könyvét, XII. Pius életéről. Ebben a könyvben a szerző azt bizonyítja, hogy E. Pacelli kifejezetten filoszemita volt, s nem, mint Hochhuth ábrázolja a Helytartó c. darabjában – antiszemita. A trükk nem mai: Vádold meg ellenfeledet. Ha elég sűrűn hangoztatod, a vádat végül el fogják hinni. (Tréfából egyik ismerősüknek két tini azt a mesét adta be, hogy a Lánchidat vihar esetén a vári alagútba tolják be. A láncok ezt lehetővé teszik. Addig-addig bizonygatták ezt szamárságot, míg társuk be nem adta a derekát.)
Így megy ez a politikában is. A mostani őrültségeket csak címszavakban említem: genderelmélet az akárhány nemmel, a „melegbüszkeség”, a szivárvány jelkép erőszakos alkalmazása, a semlegesnemű WC, a megfoghatatlan jogállamiság, egyáltalán az igazság helyett a jogszerűség keresése akkor, amikor nyomásgyakorlással akarják elérni, hogy 1x1 az annyi, amennyit én akarok, mert pénzem van hozzá. De ugyanez a világon keresztülvert erőszakos szamárság, hogy csak a fekete élet számít, s mindenki térdeljen le ez előtt a hazug mozgalom előtt.
No, de nem akarok leragadni a divatos hóbortoknál, mert Hesemann kötetében az érdekelt, hogy a XX. sz. politikai döntéseiről, magyar vonatkozásairól hogyan szól. Az első meglepetésem az volt, hogy a trianoni döntés fájdalmas voltát csak a németekre vonatkoztatja. Egy helyen így utal rá: A Thule társaság, az árja őshazáról elnevezett népi páholy tanítása szerint „a germánok az emberiség felsőbbrendű faja, amelyet a kereszténység alattomos mérge gyengít. E szavak gyógyírként hatottak a világháború során és a versailles-i szerződéssel megalázott német emberek lelkére, akiknek sürgősen bűnbakra volt szükségük, és a romokban heverő nemzetük feltámadásáról álmodoztak.” (Magyarország megcsonkításáról nem ejt szót, igaz, hogy nem is ez a témája.) 
Még egy néhány magyar vonatkozású kitétele: Megemlíti, hogy Pacelli bíboros államtitkár részt vett az 1938-as budapesti Eucharisztikus Világkongresszuson. A nácik már az előkészületek során megtiltották a német Birodalom és – így Ausztria – minden lakosának a beutazását. Szigorúan tilos volt továbbá a német püspöki újságoknak és hetilapoknak, hogy megemlítsék a nagyszabású eseményt. A zárómisén mondott beszédében hangoztatja Pacelli, „hogy velünk szemben vonulnak fel azoknak a sorai, akik a Föld minden népével és minden egyes emberrel azt szeretnék elhitetni, hogy a jólétet csak akkor találják meg, ha eltávolodnak Krisztus Evangéliumától, s hogy a társadalmak és az egyének boldogsága és nagysága csak elsenyvedhet a kereszt árnyékában. …Büszkéknek kell lennünk, hogy tanúk és közreműködők lehetünk ebben a drámában. A Jó és Gonosz gigászi küzdelemben feszülnek egymásnak. Ebben az órában senkinek sincs joga ahhoz, hogy a középszerűséget válassza!”
Hű! Ma is igen feszült a helyzet a tévtanítások terjedése, a bálványok kergetése, népszerűsége miatt.  Hesemann foglalkozik a zsidóság helyzetével Szlovákiában, Romániában, Magyarországon. Rólunk megjegyzi, hogy „800 000 zsidó élt a faji törvények ellenére viszonylagos háborítatlanságban, amíg 1944. márc.-ában a németek meg nem szállták az országot… Eichmann a kormányzat mögött megszervezett egy zsidó transzportot. Horthy meghiúsította akcióját, de őt foglyul ejtették.” 222. o. Mindössze 200 000 embert sikerült megmenteni.
 A pápa szíve majd megszakadt a fájdalomtól, mert olyan egyházhű nemzetek, mint Lengyel o. Magyaro., Szlovákia, Horváto. is zsarnoki uralom alá kerültek a II. VH.-t követően. 263.o. „Nyugtalanították a szovjet szatellit államokban végrehajtott, kommunista tisztogatások, különös tekintettel Wyszinski, Stepinac, Beran és a magyarországi Mindszenty bíborosok elleni fellépésre, ugyanis ekkorra már mindnyájan börtönben voltak.”
Az 1956-os magyar felkelés szovjet leverését hevesen elítélte. 271. o.
Sokkal részletezőbbek az elemzései, de hát ez poszt, ami már így is igen terjedelmes lett.
Meg kell bocsátanotok a kivonatolást. Itt el is szegem.
***
Megnéztem a magyar-német meccset. 2:2-t csináltunk velük. Nekik ez elég volt, nekünk nem. Azzal együtt szép munka, derék erőfeszítés volt. Mint a portugálok és a franciák elleni is.

         

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr716603080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meg nem értett 2021.06.24. 12:55:34

"Addig-addig bizonygatták ezt szamárságot (Lánchidat betolják az alagútba), míg társuk be nem adta a derekát" Milyen viccesnek tartjuk igaz? Meg vagyunk róla győződve,hogy ilyeneket mi nem vesszünk be,pedig dehogy nem. Nyeljük mint kacsa a nokedlit,azt az istenképet,amit az Ószövetségben a zsidók kitaláltak,mi pedig annyit halljuk,hogy a logikánk kezd a történethez igazodni,és már nagyon hosszú ideje elhisszük ezt a "szamárságot". Tehát ha azt hiszed,te okosabb vagy annál,hogy minden szamárságot elhiggy,tévedsz. Az is igaz,hogy ha megtagadnád amiben eddig hittél az olyan,mintha a rádió bemondaná a neved,hogy egy idióta vagy. A lényeg tényleg az,hogy a magyarázatainkat,logikánkat igazítjuk a történtekhez teljesen sikeresen.

"csak a fekete élet számít" Már helyesbítettelek többször is,nem CSAK fekete élet számít,hanem a fekete élet számít. Látod,ezt te sem veszed észre.

Ha már Trianonnál tartunk. A németekben szerintem nagyon erősítik a kollektív bűntudatot. Talán Ők még mindig ebben szenvednek,ugyan úgy mint a zsidók,akik viszont a holokausztot nem akarják elengedni. Vigyázz,nem tagadom egyiket sem, de nem kellene annyira kapaszkodni már hozzájuk.

"a jólétet csak akkor találják meg, ha eltávolodnak Krisztus Evangéliumától" Ez ugyan akkora butaság,mint az hirdetni,hogy a "a jólétet CSAK AKKOR találják meg, ha követik Krisztus Evangéliumát" Mi emberek nagyon szeretünk együgyűen gondolkodni. (tudom,nem mindenki)

"Ma is igen feszült a helyzet a tévtanítások terjedése, a bálványok kergetése,miatt" Ó ezekből rengeteg van. Létrehoztunk egy olyan Istent,amit a lehető legjobban kell bálványozni. Ami abból áll,hogy dicsőíteni kell,engedelmeskedni parancsinak,életünket odaadni neki. És ezeket mennyire nem vesszük észre.
süti beállítások módosítása