Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.09.10. 03:40 emmausz

Két arcél és...

Mostani posztjaimat nem is én írom, hanem mások szép gondolataiból tallózom. És bőven akadnak.
Petrás Mária a Mértékadónak: (Az lesz, amit a jó Isten akar.)
- Ha ez a világ el tudná érni azt a szintet, ahogy ők (névtelen szentek, akik között felnőttem) éltek, máshol tartanánk. Tudták, mi a dolguk … Bele tudtak nyugodni abba, el tudták fogadni, ha valami nem sikerült… és boldogok voltak. …egy asszonynak tényleg mindent tudnia kellett… Édesanyám az örökölt módszerekkel akart gyógyítani… Gyógyszerek nélkül nem is ment ... másképpen. Hittek abban, hogy a beteg meg fog gyógyulni. Az évszázados évezredes keleti hagyományok szerint gyógyított.
- …Mária-harangra ébredtünk…amikor kicsi voltam, komolyan úgy gondoltam, hogy a jó Isten neve Mária, mert mindenre azt mondták: Megsegít a Mária.
- Úgy éreztem, hogy szolgálni kell ezt a világot, amelybe születtem, és amely felnevelt.

- Erdélyi Zsuzsannának a Hegyet láték, lőtőt lépék, gyűjtése  csodálatos. …,megteremtette a jó Isten segítségével ezt a hatalmas értéket…
- Ha az ember imádkozik, akkor már nincsenek kérdések – lenyugszik és elcsendesül.
- Óriási erő van a hitben. Sokat segít, ha az ember tudja, merre kell fordulnia.
- Kívánom, hogy az eucharisztikus kongresszus mindenkinek hozza el a lelkét megmozgató fényt. Ha az ember nyitott az Istenre, kapni fog meghívást… hogy követhesse ezt az utat.       
Így fogalmaz, ezeket üzeni a mai magyaroknak, mindenkinek a moldvai csángó művészasszony.
***
Ürge-Vorsatz Diána az Új Ember különszámában vall életéről, amely egyes vonatkozásaiban összeér saját – regnumi – közösségünkkel. A cikk alapján szemezgetek, nem szó szerinti e közlésem, de tartalmilag helyes.  
- Kamaszkoromban tértem meg... Igyekszem keresztény szellemben nevelni hét gyermekemet.  
- Átérzem tudósként annak a nagyszerűségét, hogy felelősséggel tartozom a jövőnek is.
- Kamaszkoromban barátnőm elvitt a domonkosokhoz és Diószegi atyához...
- Gitáros miséken és remek programokon vettünk részt. Később Kemenes Gábor atyához irányítottak a többiek, és igazuk volt; nagyon jó fej volt, a leglehetetlenebb időpontokban is leült velem beszélgetni a kétségeimről… rengeteget segített.
- Amerikából hazatérve férjemmel és a kisgyermekünkkel otthonra találtunk, messze az ifjúkori helyektől. Felkerestük a helyi plébániát, ahol egy ismerős nevet láttam kiírva: Kemenes Gábor. Csodálatos adomány számomra, hogy fiatalon engem vezetett, és most gyermekeimet bízhatom rá, mert Isten pont erre vezette a szálakat. …
- A gyermekeknek mutassuk meg a természet csodáit; vigyük minél gyakrabban kirándulni őket.
- A Regnum és a cserkészet közösségeit azért is szeretem nagyon, mert táboraikban visszavezetik a fiatalokat a vad természetbe. Elérik, hogy még a legkényesebb gyerek is meglegyen mobiltelefonja nélkül, a patakban fürödjön, és rácsodálkozzon a természet bőkezűségére és csodálatosságára.
Stb, stb…
***
Csütörtökön Kós Károly Gálok c. kötetkéjével végeztem. Meglehetősen dermesztő képet rajzol a Havasok életéről, múltjáról és jelenéről, ami persze régen múlt immár. Jó írás az övé. Balladisztikus.
***
Cs.-reggel Mica a 8B-vel laudest énekelt a MEK-en. Láttuk a szertartást videón.
Elvi mosolygós képet küldött Ritáról, aki először maradt anyja nélkül az óvodában. Hatalmas dicséretet kapott. Okos, ügyes kislány, sok ilyet szeretnének az óvónők. Maradjon is ez a véleményük.    
Mosolygós a kép, hogyne volna az, hiszen csokoládé fagylalttal a kezében nevet az uncsika. 
***
Este gépem előtt üldögélve részt vettem a bazilikabeli szépségesen zenés, és az ünnepeltet felséges módon imádó közösségek akcióján. A kórushangzás és egyáltalán a zenék keverése, levezénylése közel tökéletes volt.  Megosztottam FB-oldalamon.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4216684856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása