Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.11.17. 17:57 emmausz

Post for a day

A mór megtette, ami tőle telt. Két cikket megírtam, még egyszer átfésülöm őket, miután egyet aludtam rájuk. Aztán mehetnek, és ezzel vállalásaimmal azsúrba kerültem, sőt. Több tennivalóm a lappal nincs ebben a tanévben.  
Kezembe kerültek régebbi cikkeim, mert T. rendbe tette a dossziékat. Meglepett, mennyire észnél voltam, s voltam képes összeszedetten végigvinni egy témát. De akkor még nem foglalkoztam az egészségemmel, mert azt se tudtam, hogy van.
Ma kicsit más a helyzet.
A nap viszonylag eseménytelenül telt el eddig. Az esti „porokat bevettem”, ahogy anyai nagyapám fogalmazta.
Ők sötétedéskor bebújtak ágyukba, meghallgatták a híreket, és a tyúkokkal keltek. Én hozzájuk képest éjszakai bagoly vagyok, bár éppen most kísérletezem azzal, hogy ágyban töltöm az egész éjszakát, s csak reggel hatkor jövök elő falatozni, rejtvényt fejteni, kicsit körülnézni a neten. Próbálom visszafogni a FB kísértéseit. Semmi lényegesről nem maradnék le, ha egyáltalán nem szörföznék az interneten.
A politikai zöngicséknek a legkönnyebb ellenállni. Már annyi hülyeséget olvastam, s annyi sanda anyaggal szembesültem, hogy igazán torkig vagyok velük. A másik ilyenek a hirdetések, amelyek csak az időmet rabolják.
Netfüggőségem szerencsére nem alakult ki, ezt igazolják azok a hetek, amikor nyaralunk, vagy egyéb okokból vagyok távol ettől a virtuális világtól. Egészen jól elviselem.
Azért olykor egészen jó szövegeket is olvasok, értékes gondolatokat, nekem tetsző zenéket hallgatok.
Élek is vele, de nem is tartom nélkülözhetetlennek.
Persze játszani szeretek. Sokáig pasziánszoztam különféle típusúakkal. Mostanság a kirakókban (puzzle) lelem kedvemet.
Kíváncsi vagyok, hogy vajon még meddig tart ez a mániám. S mi jön utána.     

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9716757978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása