Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.03.04. 23:14 emmausz

Játékok

Csütörtökönként-önként a világosság olvasót mondjuk, amit Szent II. János Pál állított össze. Ennek is a második titka: aki Kánában megmutatta isteni erejét.
Hajnalok hajnalán azon gondolkoztam, hogy a kilenc főre tervezett vendéglátás vajon jó hangulatú lesz-e, s mit tehetek ennek érdekében, hogy az legyen.
De mi köze van a kánai menyegzőnek a mi találkozásunkhoz?
Pusztán annyi, hogy Emmerick Katalin stigmatizált látnok lelki szeme előtt megelevenedik a kánai jelenet is. Részletesen leírja, hogy mi történt ott. Kiderül, hogy Jézusnak nem csupán a mintegy 600 liter víz borrá változtatásához volt köze, hanem egyik fő szervezője is volt az eseményeknek. Barátaival gondoskodtak a legkülönfélébb jóízű gyümölcsökről, salátákról és a násznép szórakoztatásáról is. Mindenféle fejtörőkkel, játékokkal rukkoltak ki. Nagy sikerük volt.
Nálunk az ételekről Tücsi gondoskodott (harcsapaprikás túróscsuszával), nekem meg az villant be, hogy bár lényegesen rövidebb ideig tart a találkozásunk, mégis lehetne tán valamit játszani. Hajtogattam egy papírrepülőt, ami elég bonyolult, de szépen száll. Amikor leült mindenki, egyszer csak szélnek eresztettem.
Á. egyszerűbb gépet hajtogatott, amit mi gyerekkorunkban stukának hívtunk, és amely még szebben száll, bár repülőgépre kevésbé hasonlít. Ezen felbuzdulva bemutatta origami-tudását is, és két négyzetalakú papírból szorgos munkával egy működő forgót rakott össze. Le is fotóztam.
 T. meg  a kétszer négyágú egyberagasztott csillagját mutatta meg.
Kártyázásra is gondoltam, de kilencen nehéz bármelyik játékot együtt élvezni, és nem is biztos, hogy ráálltak volna.
K.-t kérdeztem, hogy G.-vel szoktak-e játszani. Igenlően válaszolt:
- Mi az, hogy? Naponta játszunk.
- És mit? – faggattam tovább.
- Kártyázunk és scrabble-val játszunk.
Lám, lám. Nem is olyan ördögtől való valami, hogy egy társaság társasjátékot játszik, azaz társasozik, és nem pasziánszt játszik.
K. még hozzátette: - Játék közben derül ki, hogy ki milyen ember.
Igaza van. Hiszen a játékok az életet szimulálják valamiképpen, s megmutatják, hogy az adott viszonyok között, ki-ki hogyan viselkedik.
Egyszer nagyon rosszul tűrtem a mások sikerét. A vitatott szó: művér. Mondom, olyan nincs. Nem akartam elhinni. Pedig utólag kiderült, hogy van. Égtem, mint a Reichstag. Én, aki annyit írok, meg kell vallanom, hogy a szókirakó mégsem az erősségem, tán jó közepes lehetek benne.  
***
De bello ucrano
…az igazság nem benne és bennem, hanem mindannyiunk felett van. Egyedül Jézusban van a teljes igazság, és Ő azt mondja, bocsássunk meg egymásnak és imádkozzunk az ellenségeinkért. Ha ezt komolyan vennénk, esélyünk lenne a gyorsabb kibékülésre. Az első a bűnbánat, Istenhez másképp nem közeledhetünk. De akik a bajban is bíznak Istenben, mernek hálát adni előre és dicsőítik Őt, azok megtapasztalják a csodát – vallja Majnek Antal, emeritus püspök.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9917772356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása