Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.04.18. 11:03 emmausz

Papp Laci

A kezembe került egy viseletes könyv a görbe lábú, tiszta tekintetű, szép hajú, közvetlen és kedves, mindig etikus bunyózóról.
Azonnal megszólalt bennem a szójátékos.
- Nekem van Papp Lacim, neked is van Pap Placid?

A könyv érdekes módon bokszmeccseket mutat be a szavakkal. Nekem ez új.
Ott éreztem magam megannyi mérkőzésen. Mondhatom, hogy nem untam meg őket olvasni.
A könyv számos emlékezőt megidéz, akik kifejtik az amatőr, majd profi öklözőről a véleményüket, vele való kapcsolatukat.
Leginkább felesége, Zsóka ismerte Lacit. Tőle idézek:
„Ő eredendően jó. Neki mindenki Ábel. Nem tudja elképzelni, hogy valaki rosszat akar.
Kedvtelése?
Az olvasás, lapok, tévé.
Leül egy fotelbe és mindent megnéz. Akár mesét sugároznak, akár a tehén borjadzik.
Éjjel, ha felébred, bekapcsolja a rádiót és addig hallgatja, amíg nem jön álom a szemére. Általában tájékozott mindenről...  

Az egyik nyáron egy 19 éves férfi Papp Lászlónak adva ki magát, végigizélte az egész Margitszigetet. Úgy fújta Laci meccseit, mint a vízfolyás. Aztán jelentkezett egy nő nálam, közölte, hogy terhes és tanácsot kért… A rendőrség késóbb elkapta a srácot. Alig hasonlított Lacira, és egy fél fejjel magasabb is volt nála.”
Micsoda dráma minden ember élete. Papp Lacié is!
Mennyi küzdelem magával és környezetével,  mennyi intrika, számon kérés, felmagasztalás és lehurrogás.
Őt is mellőzték: Nem volt szakedzői papírja. Hiába tudott minden tudhatót a bokszról, nem alkalmazták. (Balczó is így járt.)
Oka?
Többek között, hogy vallásos emberek voltak.
Papp Laci. Nevének becézett forma lett közismert. Mint manapság a Pál Feri, sőt Pálferi.
***
Korábban húsvét hétfőn a mise szagosmise volt a locsolkodás elterjedtsége okán.
Ma egyáltalán nem éreztem a különféle pacsulik, kölnik rózsavizek elegyét.
Változik a világ?

Úgy vélem, hogy igen.    

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr117810419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása