Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.06.05. 22:28 emmausz

Újabb vonatozás

Ma újra vonatra szálltunk. Tettük ezt azért, mert a média pokoli időt jósolt mára. Nem akartunk autóval menni. Ki tudja, mivel kell számolnunk? Öklömnyi jégdarabokkal, özönvízzel, tóvá avanzsált aluljáróval vagy esőfüggönnyel, amely lehetetlenné teszi a tovább haladást.
Rá kell döbbennünk, hogy a média egy hangzatos cím kedvéért bőven félretájékoztatja a nagyérdeműt, amely jobbat érdemelne. A riogatás, a vészharang folyamatos húzásának hatása erősen hasonlít a mesebeli pásztorfiú esetére, aki a felelőtlen riogatásoknak ellenállt, mígnem egyszer csakugyan farkas jött, s széttépte.     
Ott tartunk, hogy nemcsak a reklám ígér fűt-fát, aminek aztán nem akaródzik teljesedni, hanem a világháló is tele van ellenőrizetlen, felelőtlen, félretájékoztató hírekkel.
Régi orosz vicc: A Pravda közhírré teszi, hogy Szmolenszkben autót osztogatnak. Csakhogy nem osztogattak, hanem fosztogattak, s nem is Szmolenszkben, hanem Leningrádban s nem is autókat, hanem ékszerboltokat.
Ezt abba kellene hagyni.
Egyébként a lényeg a lényeg. Szép idő volt mindvégig. Hol felhős, hol párás, hol napsütéses, hol szellős.
Kell ennél több?

Kellhet.
Kedvünkre hűsíthettük magunkat jégkrémekkel. Kell ennél több?
Kellhet.
Találkoztunk a fiatalokkal. Kedvünkre játszottunk unokáinkkal.
Több ennél nemigen kellhet, de adódott. Odafelé is, hazafelé is légkondicionált vonatban utaztunk.
Szép pünkösdünk volt.
Nem szoktam verset idézni, de most megteszem. Lackfi János aktuális mondandójú, szépen megformált, mai magyar nyelven megírt versét applikálom ide: Árassz el
Árassz el békéddel,

nem bírjuk ép ésszel,
ép ésszel nem bírjuk,
öldöklés, ózonlyuk,
szomszédban gyilkolnak,
nagykésük csattog csak.
Pusztul vén, kisgyermek,
Istent nem ismernek,
csak hírből, csak szájjal,
kő robban, tűz szárnyal,
porladnak nagy házak,
értelmünk fellázad,
Úristen, szétnézel,
áraszd ránk két kézzel,
árvákra, özvegyre,
ontsad csak, öntsd egyre,
ömlesszed két kézzel,
fullassz meg békéddel,
két füllel meghallgass,
két karral megtarthass,
jajszó van, romhalmaz,
irgalmazz, oltalmazz!
Elhangzott ezen a különös pünkösdön templomunkban.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2017849177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása