Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.09.21. 09:51 emmausz

Egy s más a történésekből

Jól ismerem Mikszáth történetét, a Szent Péter esernyőjét. Többször utaltam is rá blogomban. Most a témát érintő posztokat érdeklődve néztem vissza, mert az ötlött fel bennem, hogy ugyan a róla készült bájos filmet többször is megnéztük a tévében, de mintha magát a könyvet nem olvastam volna el.
Ez a felfedezés meglepett.
Nem gondoltam volna, hogy a nagy mesélő romantikus elbeszélésének elolvasását kihagytam.
Pedig.
Vagy ennyire rossz volna a memóriám?
Mindenesetre lekaptam sebtében a polcról a könyvet, és élvezettel elkezdtem lapozgatni.
Csak beesik, mint már oly sokszor, hogy olvasás közben döbbenek rá: hisz olvastam már a művet.
Érdeklődve várom a fejleményeket. 
Az nem lehet, hogy T. Roosevelt elnök jobban ismerje a novellát, mint én. (Állítólag nagyon szerette ezt a művet.) Már régen lefordíthatták angolra, hisz az USA elnöke nem ismeri a magyar nyelvet. Az elnök találkozott a szerzővel is.
***
Végre megérkezett a fr. levél, amely kinyilvánítja, hogy unokánk tulajdona a tőlük hozott autó. A honosítás nem is olyan egyszerű.
***
Szept. 20. QQ szülinapja (69 lenne). De immár odaát üli meg, ha ugyan ez a szokás ott is. Isten békéje vegye körbe!
***
Szerda du. kb. 14-hra érkeznek meg az amerikaiak. Velük találkozunk.  
***
Bloggerek írják, hogy kerül, amibe kerül, ők bizony fűtenek, mert nincs kedvük meggebedni. Igazuk is van. Bár nincs még itt a szezonja a nagy hidegeknek, szokatlanul erős a lehűlés. Mégsem illik otthon télikabátban várakozni a melegebb időkre. Titkon meg azt érzem, Putyin alig várja, hogy szétfagyjon a földrész nyugati fele.
A politikusok kénytelenek spekulálni, mert a spekulánsok túl sokat spekulálnak.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8317936522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása