Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.11.03. 07:33 emmausz

Közeledem a végéhez (deske.hu2)

- Nincsen jósors, és nincsen balsors, mondogatom magamnak. Istenközelség van, és istentávolság. Az aggódás hitetlenség vagy udvariasabban kishitűség. 287. o. Ámen, ámen.
***
- 45 évig vágytam Nikonra. Ma lett. …Az üzlet előterében a csop. vez. előtt kéretik 3 hátraszaltó (az én koromban). Megtörtént... és akkor visszaváltották a Nikont…Hál Istennek, nincs Nikonom. 289. o. Alig megfordítható folyamatról mesél.
***
- Fergeteges ötlet volt, úgy tűnik, ez a selyemfényű fehér zománcfesték, vettem is még egy kilót rögtön belőle, hátha ez az utolsó a világegyetemben
***
- Egy New York-i pap kitalálta, hogy eljön Budára ferencesnek. …sovány feje kissé remeg, most a félhetes misénket átvette, így mondta: khönyörögjünk. Nem tudtam leküzdeni meghatottságomat. 294. o.
***
- Biológiaiórajavítóműhelyről nem tud? uo.
***
Ha én elalszom a dobozokon ülve, hanyatt esem és eltörök, az üzemi balesetnek számít? És ki az üzemeltető? 301. o. Aki eltörött.

***
- Hogy mennyire örül két öreg ún. diplomás szüle hittanító lányuk állatgondozó diplomavizsgájának, magam is elcsodálkozom. És mégis, csakugyan. uo.
***
- Mára így alakul az a rohadék (kép) kezd minőségi-unalmas lenni. 312. o.
***
- Ellene mondok a búsulás és szomorúság démonának, a rezignáltságnak Jézus Krisztus nevében, és megköszönöm melankolikus lelkialkatomat – írtam a Bibliám végébe. 308. o.
***
- Istenem ölelj át! Egy napja nem vagyok boldog. Botrány… Két dolgot biztos nem értek. Mi az, hogy szép, és mi az a szeretet. Magyarázza meg nekem valaki, miért szép a kalapom. És mi az, hogy az Atya szereti a Fiút. Fedőfogalmak talán, valami eltakart előtt. Misztérium lehet. 309. o.
***
- Festettem másfél évig. [Ő] 12 másodpercig nézte. 314. o.
***
- Díszvendég lesz a kiállításon, meghívtam a Szűzanyát. 316. o.
***
- Nagy iramban felfelé a szerpentinen, Szüts vezetett. Mellettünk meredély. És akkor egy kanyart nem bírt bevenni, röpültünk a fák teteje fölött. Kezdtem mondani: Miatyánk… Erre ébredtem fel avval, hogy akkor ez a mező rendben van, föl vagyok készülve. 324. o.
***
- Megy a bakonybéli benedekrendi monostorba a Koldus keresztút. Öröm. Némi feszültség után, a múltkori jezsuiták, bár két nap alatt választ kértem, azóta sem jelentkeztek. Így életbe léphetett új ötletem. 327. o. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6017969162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása