Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.12.31. 11:30 emmausz

Évzáró

Elmúla a bájgli, az utolsó mákos volt. De nem múla el a gyengeségem. Hangom soha nem ismert mélységeket ér el. Mondom feleségnek: Ha utánoznom kellene Csákányi László hangját, nem kellene tennem semmit. Épp olyan recsegő basszusom van.
De nem vagyok vele egyedül. M. unoka tegnap megérkezett Franciaországból. Az ő hangja is elment férfias irányba.
A szilveszter egyebekben szürke, és itt-ott ködös is. A léghőmérséklet inkább tavaszi, plusz tíz fokon felüli lesz napokig.
Az évváltás kettesben ér majd bennünket. Reméljük, hogy idén kevesebb pukkancsot lőnek fel, lévén hogy drágábbak lettek.
Az autónk reggel megint eljátszotta, hogy nem akar semmit, leginkább menni. Egy jótét lélek annyit állapított meg, hogy jó az aksi, csak nem kap benzint a motor. A tápszivattyúnál kell keresni a bajt. Mivel fogalmam sincs, hogy melyik a tápszivattyú, elkezdtem birizgálni a különféle vezetékeket és megindult a verda.
Írás közben érkezett a hír, hogy maghalt a 95 éves emeritus pápa, XVI. Benedek, Joseph Ratzinger. Nyolc évig dolgozott pápaként. Magválasztásakor plébánosunk mosolyogva jegyezte meg: „Jó kis pápánk van.” A hitről szóló könyvét még a múlt évezredben olvastam, a Jézus Krisztusról írt trilógiáját utóbb. Mondják, hogy gyorsírással írta könyveit, és úgyszólván nyomdakészen kerültek ki keze alól az ívek.
Isten nyugosztalja!
Szilveszter másról is nevezetes: Estelle unokánk születésnapja. Most éppen a 18. Már autók vezet, már készül az érettségire, miként Á. unoka is idehaza.
Hogy az év vidáman záródjék, ideteszem Domi magánszámát, amit az iskolában adott elő. Az őszről esett szó, Petőfi verséről is. A kis huncut a háta mögül előkapott egy száraz levelet, miközben szavalt: „Itt van az ősz...” Ezután megint a háta mögé rejtette, majd előhúzta a levelet a verset folytatva: „Itt van újra.”  Volt sikere.
Nem cifrázom tovább: mindenkinek B. Ú. É. K!

    

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2118015078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása