Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.03.29. 09:54 emmausz

Érdekes emberek

Vannak érdekes emberek, és vannak, akik körül csend honol. Nem történik velük olyasfajta látványos megjegyeznivaló, mint a nyüzsgettyűkkel. Egy régi ismeretségről akarok emlékezni. Tán őket nem zavarja (remélem), az őket érintő életteli epizódok pedig humorosak.
Adva három testvér: Nevezzük őket Mikinek, Andrásnak (már csak az ért is, mert így hívták őket), no és a harmadik Zoli, akivel mindig történt valami.
1. A kertjükben laphinta állt. Alatta vályú, ahogy kell. A fiúk taposták ki a hintázások során. A hintán Z. Mivel korábban esett, a vályú (horhos) tele van esővízzel (pocsolya). A hintázó Z. addig-addig nyüzsög a hinta falapján, mígnem kifordul alatta, s ő immár alul leng erősen kapaszkodva a tartókötélbe. Igen. Leng, és feje minden kilengésnél megfürdik az egyre koszosabb vízben. Ő meg ordítja:
- „Fordítva tettetek a hintába, fordítva tettetek a hintába…”
-2. Szanaszét szórt játékok. Anyja pöröl a rendetlenséget látva. Kéri Z-t szépen, csúnyán, normál hangerővel és kiabálva. De Z. nem mozdul. Teljes hát a kudarc. Anyja cselhez folyamodik.
- Z.-kám, mit kellene mondanom, hogy engedelmeskedjél? Mire Z.: - Hát számoljál!
Anyja: - Egy, kettő, három. Z. pattan, s villámgyorsan rendet rak.
3. Z. még alig beszél, de jól ismeri az autómárkákat (fiú). Ez Zsiguli, ez Trabant, ez Opel, ez Ford, ez Wartburg, ez meg egy Skoda. Ekkora siker hallatán valaki megkérdezte:
- És téged hogy hívnak?
Z. elgondolkodik, majd kivágja: - BABA.
4. Elütötte vagy csak majdnem(?) egy motoros az utcán.
Kérdezték tőle: - Hogy történt az eset?
Z. elmesélte:  - Amikor jobbra saladtam, jobbra jött, amikor balra saladtam, balra jött.
***
Tegnap megnéztem-hallgattam egy tévéműsort. Főleg a helyesírásról szólt, de akadt más érdekesség is. Megismerkedtem a különféle hátrányos helyzetű gyermekek problémáival,
a diszlexiával (olvasási nehézségek)
a diszgráfiával (írási nehézség)
a diszkalkuliával (számtangondok)
a diszortográfiával (helyesírási problémák).
A diszkoszvetés nem használ ellenük? – teszem fel magamban a kérdést. El kellene vetni maguktól ezeket a hiátusokat, a hátrányokat pedig diszkvalifikálni, és kész.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8418083386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása