Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.11.27. 10:21 emmausz

Szekvenciák

Ülök az első padban. Nem egészen igaz. Olyan első pad, amelyik előtt térdeplő van. A térdeplő másik odalán olyan pad van – a legelső –, amely előtt nincs térdeplő. Pedig lehetne, és akkor oda tehetné a sapkáját, sálját, újságját, aki oda ül. Tehát kellene elé térdeplő. De milyen hülyeség volna a térdeplőt nem kiegészíteni egy paddal, hiszen a hátsó támlája már megvan. Oda ülhetne még egy sor ember.
S hogy komfortos legyen, elé kellene egy térdeplő lerakó polccal, hogy oda tehesse a …  stb, stb.
***
Tréfás labirintus
A labirintusból bizton kitalál a betévedő, ha a bejárattól kezdve folyamatosan súrolja egyik kezével a falat. Egyszer csak a kijáratnál találja magát. De ha a kijáratot észrevétlenül eltorlaszoljuk egy labirintus-elemmel, akkor a módszer meghiúsul. A megtévesztett ember körbe-körbe jár anélkül, hogy kiszabadulna. Esélye nincs rá, csak ha oldjuk a torlaszt.
***
Mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás?
A tyúk volt előbb, mert a tojást valaminek ki kellett tojnia, hogy csirkévé fejlődhessen.
A tojás volt előbb, mert ugyan mi másból kelt volna ki a tyúk, ha nem a tojásból.  
A kerge okoskodás megfejthetetlen, és önmagában egyik változat se állja meg a helyét. Mert nemcsak tyúk kell ahhoz, hogy új élet keletkezzen, hanem kakas is. Nélküle a tyúk az idő végezetéig ülhetett volna a tojásokon, sose fejlődött volna ki belőle a csirke.
Persze az egész csak humbug.
Mivel ember soha nem tudott élettelenből élőt varázsolni, Isten kell ez élő teremtéséhez, és ettől kezdve teljesen mindegy, hogy milyen sorrendben követte egymást a tyúk, a kakas és a tojás.
Ráadásul más élők teremtésének meg kellett előznie ezt a hármast. Ha nem így lett volna, éhen döglött volna a baromfi, megzápult volna a tojás.
***
A racsnis forgóajtó ezt ismételgeti számtalanszor: sze-re-tet-sze-re-tet-sze-re-tet-sze-re-tet…  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2718268207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása