Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2024.02.12. 10:54 emmausz

Tej és/vagy tea

Megpróbálok áttérni a teaivásra. Nem azért, mert jobb, hanem mert nincs benne a literenkénti 560 kcal, sem növekedési hormon. Tapasztalatom szerint a tej nem tett jót se a bőrömnek se a kilóimnak.
Kár. Szerettem, és szeretem. Szeretném…
De hát…
Át kell terveznem néhány dolgot.
Hátha segít a változtatás tovább élni.
Pl. a dupla nescafémat vízben oldom.
***
Tegnap megdöbbentett, hogy a M.-ék hét éve vették autójukat.
Így szalad az idő.
Azt hittem, két-három éve történt, hogy az eladásra kínált Opelt Szombathelyen járva megszemléltem. Tetszett.
Na, de ilyen régen volt immár!
Hét év úgy elszelelt, mint a semmi.
Ma belső hallásom által többek között egy régi Shadows-szám lüketett bennem.
Tegnap az autórádió Rossini zenéjét, a Figaró-áriáját sugározta. Órákig nem tudtam szabadulni tőle. (Nem is nagyon akartam.)
Nehéz megmondani, hogy jó-e, avagy éppen ellenkezőleg ez a csaknem folytonos zenében élés; a zene, mint közeg.
Elég csak egy dal, egy zenemű nevét leírnom ahhoz, hogy megszólaljon és hosszasan szóljon bennem az adott darab.
***
Tegnap E. mesélte, hogy a MűPa rendezvényén Levi unoka olyat produkált, amelyre egy zenetanárnő felfigyelt és úgy reagált: De szeretném én ezt a gyereket tanítani, továbbfejleszteni muzikális érzékét!
Elképzeltem, mivé fejlődhetne egy gyerek természetes adottságai kibontakoztatása révén egy olyan pedagógus nevelése kapcsán, mint amit az elsóhajtott mondat gazdája megvalósíthatott volna. Sajnos igen messze laktak egymástól.
***
Kicsit erre hajaz Miklósa Erika bejelentése: Alapítványt hoz létre a zenei tehetséggel megáldott fiatalok megsegítésére. KvintEsszencia lesz az alapítvány neve. Pénzzel és törődéssel szponzorálja a művésznő a rátermett fiatalokat.
Ha minden igaz, Vásáry Tamásnak is van egy hasonló rendeltetésű alapítványa.
      

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7118324373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása