Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2024.04.26. 10:33 emmausz

Arccal az élet felé

Még mindig húsvét ünnepkörét éljük. Minek örül az igazán hívő?
Alighanem annak, hogy a megváltás megtörtént, mégpedig egyszer s mindenkorra, visszavonhatatlanul.
Krisztus a koldusig [emberiségig] lehajolt, hogy felemelje.
Az ember visszakapja méltóságát, találkozhat a végtelen irgalommal, az Isten Fia halálával megpecsételte emberszeretetét, és feltámadásával örök perspektívát nyitott mindenkinek, aki hittel elfogadja, ami érte tétetett.
Ennyi.
Korábban írtam a Credóról azt hangsúlyozva, hogy személyes imává akkor lesz, ha per te imádkozzuk: Hiszek benned Atyaisten, hiszek benned Jézus Krisztus…
Most a húsvéti himnuszra vonatkozatom a tegező formát.
A Christus vincit, regnat, imperat azt jelenti, hogy Krisztus győz, uralkodsik és parancsol.
De ha átteszem egyes szám második személybe, megváltozik az attitűd.
Christus vincis, Christus regnas, Christus imperas: azaz: Krisztus győzöl, Krisztus uralkodsz, Krisztus parancsolsz! Ez himnikusabb, és előre vetíti Krisztus második eljövetelének valóságát, győzelmét.   
***
Gilbert Keith Chestertontól idézek:
„A demokratizmus eszméjének hívei szerint az egyenlőség azt jelenti, hogy mindenki egyformán udvariatlan s barátságtalan, holott nyilvánvalóan azt kellene jelentenie, hogy mindenki egyformán barátságos. Ezek az emberek elfeledték az udvariasság valódi jelentését, ha nem képesek belátni: Udvariatlannak, barátságtalannak lenni annyit jelent, mint magunkat kirekeszteni a emberi közösségből.”
Ezt nagyon figyelmébe ajánlanám mindazon politikusoknak, akik embereket szeretnének párttá szervezni. Viselkedjenek udvariasan, hogy ne záródjanak ki az emberi közösségből.
Avagy milyen pártot remél az, aki lenézően és gyűlölködve szól mindenkihez, aki a környezetében megfordul.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5918390511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása