Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2024.05.30. 10:42 emmausz

Asztalom és székem

Asztalom fölött irányítható lámpa, mert billentyűzetem fekete. Ha írok, többnyire felkapcsolom. Mellette működő és nem működő karóráim. Az előzőt is csak ritkán csatolom a kezemre. Ma már csaknem felesleges karórát hordani. Még mellette A porciuncula keresztjének másolata, még Rómában vettük. Magam csinálta alkalmi eszköz a fülemből a cerumen eltávolítására. Anyám még hullámcsattal segített rajtunk.
Az asztalon bekapcsolt PC, bekapcsolt hangfalakkal, kikapcsolt nyomtató.
A billentyűzet alatt kikandikáló papír, témákra utaló feljegyzéseimmel.
Egy bianco csekk a Lepramisszió küldi egy idő óta pénzadományt kérve. Még néhány pzs, magyarul papírzsebkendő. Az mindig kell.  
S egy könyv, amit éppen tegnap fejeztem be (Assisi, Fioretti). Várom, hogy rám találjon újra egy olvasható kötet.  
Jobbkéz felől cincog az „egér”.  Nem fél a macskától, ami talán a billentyűzet.
Hát ennyi.
Ezeken termelem írásaimat egy forgószéken üldögélve.
Forgó és forgatlan székeim jó néhánya ment tönkre tömegem alatt.
Egy szétszáradt támlásszék, egy összecsukható szék (fa), egy ugyanilyen műanyag, egy karos műanyag szék, egy Kanadából szállított fémvázas karosszék, egy csámpásra ült itthoni bőr forgószék, és egy másik is. Ami most szolgál, az is nyögve viseli terhét, alighanem könnyebb emberre tervezték.  
Neki legyen mondva, még kitart.
Megköszönheti nekem a bútoripar, hogy akaratlan rongálásaim következtében újabbnál újabb darabokat kell vennem, nekik meg gyártaniuk.
***
Hogy ki ülhet Jézus jobb és bal oldalán, ha eljön az ő országa, nem tudta meg a két ajánlkozó apostol. Hogy ki ül a bal oldalán, az már ismert. Hiszen a hiszekegyben ez áll: „…ott ül az Atyaisten jobb oldalán”. Ha tehát Jézus az Atya jobbján ül, akkor a baloldalán az Atya tartózkodik. A jobb oldalra lehet tippelni. Szentlélek, vagy Mária, vagy az első pápa, Szent Péter, Assisi szentje, Pio atya…?
Persze mindez fikció, hiszen csak képes beszéd ez a mennyei „ülés”.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4718417021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása