Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
 • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
 • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
 • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
 • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

 • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
 • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
 • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
 • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
 • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
 • Utolsó 20

2024.06.05. 16:23 emmausz

Mára szánt gondolataim

Tegnap megnéztem a magyar-ír meccset. Elég vagdalkozó meccs volt. Igazán egyik együttes sem tudta ráerőszakolni akaratát ellenfelére. Ide-oda pattogott a labda a két fél között. A kialakult eredmény is ezt igazolta volna 1:1, mígnem egy elrontott becsúszó szerelés az írek győzelméhez vezetett. A ráadás perceiben kontrájuk eredményes volt. Kár, hogy így történt.
Rossi kapitány értékelése szimpatikus: Nem kell kétségbeesni. Senki sem halt meg – mondta -, a csapat 24. győzelme után most vesztett. Ilyen előfordul a Real Madriddal is olykor.     
Megértem szavait. Nemrégiben a SZÓZAT játékban 123 napig eredményesen játszottam. A 124. feladat kudarcos lett. Kezdhettem elölről a hibátlan megoldások gyűjtését.
Aki játszik, olykor győz, máskor meg veszít, és kész.
***
A trianoni emlékezések egyike sorolja, hogy miféle százalékos veszteségek értéke az országot.
Az összlakosság 60%-t, magyar lakosság 30%-t, sóbányászat 100%-t vesztettük el.  Próbáltam egy ellenlistát felállítani, hátha az optimistább.
De nem.
A tucatnyi felsorolás azt támasztja alá, hogy 12-ből 9 tétel olyan, amely során több mint 50%-os a veszteségünk. Csak három tényező van, amelyből több mint 50% a részesedésünk. Sorolom: A termőterület 57%-a, a magyar lakosság 70%-a, a szőlőskertek 62%-a maradt a megcsonkított részben.
Hát ezt nem valami sok, de ez is valami.
Az összlakosság, a területünk, a szavasmarhaállományunk, erdeink, vasérc-, só-, arany-, ezüst- és szénbányászatunk, vasúthálózatunk, acéliparunk mind igen nagy veszteséget ért meg. Több mint 50%-uk odalett.
Nagyon örültem a schengeni határok felszámolásának. Megteremtette annak a lehetőségét, hogy kedvünkre látogathassuk a szomszédban élő magyarokat, és valamennyire megélhessük összetartozásunkat. Ez nem tökéletes ellentételezés, de reményt ad arra, hogy határokon innen és túl egy nemzet részei közösséget alkothassanak.
***
Nagyon szerettem piarista magyartanáromat annak ellenére, hogy soha nem tudtam ötös lenni tárgyából, csak az érettségin. A banketten aztán elmondta, hogy azért nem adott ötöst, mert nem akartam magyarszakkörös lenni. Micsoda szamárság! Ha elfogadta volna, hogy nem kell szerepelnem a színdarabokban, le(he)ttem volna szakkörös. De nem került szóba soha közöttünk ez a kompromisszumos megoldás.
Ha elismeri vonzódásomat az irodalomhoz, és segíti íráskészségem fejlődését, meglehet, hogy másként alakult volna életpályám. Érdekes, hogy vén fejjel jutottam erre a gondolatra.
Tényleg mi lett volna, ha…
Ha-ha-ha… : )
***
Egy bejegyzéshez hozzászóltam: Hiperpasszív főpolgármesterünk helyett immár épp itt az ideje annak, hogy egy szuperaktív  főpolgm.-t válasszunk.
  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4218422103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása