Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2024.06.07. 11:24 emmausz

Választások előtt

Még soha nem értem meg ekkora hajcihőt a választások kapcsán. Olyan bandzsa világot élünk, amikor az információs dzsungel egyik fele újabb információkat ültet el az emberek fejébe, a másik fele meg igyekszik kioltani, semmissé tenni, ellehetetleníteni, meghazudtolni. Nekünk meg az a feladatunk, hogy a feketét ne sötét fehérnek lássuk, hanem annak, ami. Ugyanis megtévesztések tengere vesz körül bennünket. 
A mai nap jelentős híre kétségtelenül az, hogy Szentkirályi A. visszalépett a főpolgármesteri küzdelemben. Jó oka lehetett rá. Gondolom, a közvéleménykutatók tájékoztatták a verseny valószínű eredményére. Már néhány napja közzétettek olyan hírt, miszerint Vitézy jobban áll, mint ő. Ugye négyen indultak. Az általam kevéssé ismert Mi Hazánk jelöltje, a hiperpasszív Karácsony, Szentkirályi A. és Vitézy.
Voltam bátor kifejezni, hogy a hiperpasszív helyett immár egy szuperaktív vezetőre volna igény.
A mezőny három esélyese közül Karácsony nem igazán ígért új dolgokat, csak a régi célok előbb-utóbbi teljesítését lengette meg.
Vitézy 101 célt tűzött zászlajára,
Szentkirályi ennél kevesebbet, és az elmúlt időszak jogos pocskondiázásával foglalkozott.
Reméltem, hogy V. vagy Sz. visszalép.
Elég arra gondolni, hogy öt éve Karácsony legyőzte a biztos befutónak látszó Tarlós I.-t.
Meg ne ismétlődjön ez az agyrém.
A visszalépést józan döntésnek tekintem.
 Kérdés, hogy időzítése megfelelő volt-e. Nem kellett volna kicsit korábban megtenni ezt a lépést?
Hajrá Vitézy!
Itt az ideje a változásnak. (Öt évvel ezelőtt ugyanis azt írtam, hogy „karácsonyra Tarlóst kérek!” s nem kaptam.)
***
Ami pedig a nagypolitikát illeti, ideje volna visszatérni a normalitáshoz a jelenlegi hisztériázással ellentétben.  
      

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2518423423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása