Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2024.08.31. 11:07 emmausz

Nem azért mondom, de

Valaha a spártai katonák utolsó leheletükig védték hazájukat.
Mucius Scaevola tűzbe tartotta kezét, hogy igazolja: Nem fél a kínzásoktól.
Mint Tacitus írta: Dulce et decorum est pro patria mori. Azaz: édes és dicső a hazáért meghalni.
Ha pedig rátámadtak az országra, körben járt a véres kard, a veszedelem megállítására verbuválván a nemzetet: „Fel-fel vitézek a csatára, a szent szabadság oltalmára…”
Általában test-test elleni halálos mérkőzés folyt annak érdekében, hogy a megtámadott fél elhárítsa az alávetettség fenyegetését.
Ma ez nem így van.
Lózungok mentgén egymásnak uszított, egymással semmiféle elszámolnivalóval nem terhelt idegenek bőrét viszik vásárra a háttérhatalmak ördögi haditechnikák alkalmazásával.
Beigazolódni látszik a LudasMatyi szakállas grafikájának igaza:
A rakétatechnika fejlődése ábrán:
Rakéta
rakétaelhárító rakéta
rakétaelhárító rakétát elhárító rakéta
rakétaelhárító rakétát elhárító rakétát elhárító rakéta
rakétaelhárító rakétát elhárító rakétát elhárító rakétát elhárító rakéta…
(a képet magyarázó tisztért már jönnek az ápolók a kényszerzubbonnyal) Ám, a világ csak a emberi méltóság kölcsönös tiszteletben tartása mellett működik/működne. Ettől pedig – mi tagadás– még jó messze vagyunk.      
Végül tegyük az előző képek mellé Jézus Krisztus életáldozatát, aki kínhalált szenvedett teremtményei iránti szeretetből, hogy örök életü(n)k legyen. Jó lenne fontolóra venni.
***
A kánikula prolongálva az érdektelenség ellenére.
Szöveg az ugyan édes komámasszony nótájára.
Ugyan édes uram, Jézus,
mért vagyok ily kövér manus,
 hogy tudtam így elhízni.
Tény, hogy nagyon dagadt vagyok,
mint a háj majd elolvadok
ebben a nagy melegben.
Ha csak el nem múlik rólunk, lassan már homályba vész, hogy mikor is kezdődött a hőség.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr318479219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása