Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2024.10.07. 09:27 emmausz

Köd

Ma bemutatkozott az ősz. Mondjuk, ideje volt. Nincs nagyon hideg, de köd üli meg a tájat, vagy ahogy még általánosságban mondani szokták, leereszkedett a köd. Vagy ahogy Weöres S. írta, hajnali ködfal a vára. Vagy ahogy ránézett a jelenségre Fekete István Köd c. munkájában.
Vagy ahogy magam megéltem vagy örven éve.
Baján jártunk kiküldetésben, s besötétedett, mire hazaindultunk a vállalati gépkocsival. Gyanús volt, hogy enyhe homály fogad. Amint kiértünk a városból akkora köddel találkoztunk, hogy csak lépésben poroszkálhatott járművünk. Hogy ez mennyi ideig tartott, utólag nehéz megmondani, de egy óra hosszat legalább, az biztos. Mi, a kocsi utasai elcsendesedtünk azon gondolkozva, hogy ha Bajától hazáig lépésben haladunk, akkor jószerével csak holnapra érünk haza.
Hanem egyszer csak végeszakadt a ködnek. Hogy felszállt, vagy tovább nem terpeszkedett, már nem tudom. Csak azt, hogy magához tért a kocsi, és ettől kezdve vidáman vágtatott velünk a fővárosba.
***
Néhány élmény a hivatalos kocsi utazásokról. (Az elsőről beszámoltam korábban.)
- A ránk várakozó, elszundikáló vállalati sofőrt megtréfáltam a Volga elejét meghimbálva. Ő felébredt, előtte fák… kapkodott ide meg amoda, mígnem rájött a turpisságra. Továbbhaladva válaszolt nekem, aki az anyósülésen utaztam. Satufékezett, hogy majd kivittem a szélvédőt.  
- A kocsibelsőben narancsot pucoltam. A gyümölcs illatára társaimnak összefutott a nyál a szájukban. Mind kért belőle néhány gerezdet.
- A női kollégák szerét ejtették, hogy a város piacát felkeressék. Hazafelé úton ölükbe szórták a vásárolt zöldborsót, és kifejtették a héjából. Hazaérkezve már csak meg kellett főzniük.
- Fiúkollégámmal nyárias őszön utaztunk hazafelé a Balaton partján. Megkérte a sofőrt, hogy álljon meg, mert szeretne megmártózni a kellemes hőmérsékletű vízben. Aztán meztelenre vetkőzött, és be a vízbe. Utószezon volt, annak is a vége. Nem sokan láthatták.
Engem is invitált.
Eredménytelenül.
  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3318702752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása