Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.11.20. 09:47 emmausz

Tudtam...

Tudtam én...

hogy kicsi ez az ország. Sinkó Veronika azonosítása mégsem ment egykönnyen, mert akit én ismertem, az 30 évvel korábbi magával volt azonos, mint ahogyan én is. Sinkó Veronika az a hölgy, aki annak idején a népművészeti vállalatnak is dolgozott. Mondanom se kell, hogy én meg a népművészeti vállalatnak voltam oszlopos tagja abban az időben, amikor Sinkó Veronikának kiállításai voltak. Szépséges figurái olyan fényes arcúak voltak, mint a szentek. Ő maga is mosolygós, barátságos. Már nem emlékszem, hogy az árubeszerzésen dolgoztam-e vagy az ellenőrzésen, amikor bejött Veronika a képbe. Milyen érdekes, hogy nem tudtam megvenni egyik alkotását sem, mert nem volt soha annyi fölös keresetem, hogy megtehettem volna. Meglehet, hogy ő se tudott volna megvenni egy más kollégája által készített alkotást, mert saját honoráriumából kellett magát el- és fenntartani. Nem tudom. Mostanában, hogy újra olvasgattam Sinkó Ferenc novelláit, megértem, miért meseillusztrátor, miért gyerekkönyvek ábráinak rajzolója Sinkó Veronika. Akinek az apja olyan érzékletesen ábrázolta a valóságot, az maga is sok-sok élménnyel gazdagodott. Innen az ihletforrás – persze alkotói fantázia, no meg kézügyesség is szükségeltetik ahhoz, hogy valaki művésszé legyen, mindenesetre az alapok bőven hozzájárulhattak ahhoz, hogy mindez életté is váljon.
Harminc éve nem gondoltam volna, hogy fiunk elismerése kapcsán találkozom újra a névvel, s a név gazdájával. Valóban ilyen kicsi a világ, s benne még kisebb ez az ország (amely egyébként hatalmas, csak jó szem kell az észleléséhez).

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr535167710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása