Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.09.20. 17:00 emmausz

PRAE-POST

POST
Mai gyorsjelentés. T. kitűnő hangulatban van. Már-már nagyon is kipihent. Ám varratszedés után engedik haza, és az csak később lesz. Ma azt mondta, szerinte október 1-én.
* * *
Hogy ne csak egy rövid hír éktelenkedjék itt, néhány apró szösszenetet még idekopogok.
Pók Ha újra pályaválasztás előtt állnék, nem textilvegyész szeretnék lenni, hanem  pókszál elemző kémikus. Kikutatnám a pókok titkát, és a világ legvagyonosabb szakembere lennék, esetleg Nobel-díjas. Mert a pókszál rugalmasabb és többszörösen erősebb, mint a hasonló vastagságú acél. És mindezt egy olyan primitív nyolclábú, barátságtalan kinézetű faj adja elő, mint a pókoké. A fenekéből húzza elő, jó, a potrohából egy erre a célra szakosodott mirigy váladékaként. Ezt az „edzett acélt” ugyanő meg is fonja felesleges két hátsó lábával, majd mérnöki pontossággal meg is szövi a legcélszerűbb sűrűségű hálóját, hacsak nem vitorlázni van kedve, mert ekkor egyetlen pókszálon tovalibben újabb vadászterületre éhesen, eme pókszálat az ember bölcsen ökörnyálnak nevezi. Láttam már ökörnyálat. A pókszál vékonyabb.  Mindenesetre hatalmas technológia van itt bedobva. És „az ember ezt, ha egykor ellesi, / Vegykonyhájában szintén megteszi.
PRAE
Ancsától

A fiatal középvezető késő este éppen hazaindult az irodából, amikor látta, hogy a vezérigazgató az iratmegsemmisítő mellett áll egy papírral a kezében. A főnök aggódó kifejezéssel így szólt hozzá:

– Ez egy nagyon kényes, fontos dokumentum, és a titkárnőm már hazament. Be tudja kapcsolni?

– Természetesen – mondta a fiatal srác, és örült, hogy jó pontot szerez a főnöknél.

Bekapcsolta hát a gépet, belerakta a papírt, és megnyomta a startgombot.

– Nagyon köszönöm – mondta a főnök –, két másolatot szeretnék. 

Lemezek

Egész délelőtt a VI. (pastorale) szimfónia egyik témája [m  d sm  d s,d  ms mf – rf  r sm  d mr  l,t, s,s,d] és annak variációi vannak a fülemben, pedig már vagy három hete nem hallottam a lemezt. Szépek ezek és – megkockáztatom – unhatatlanok; nem tudom, miért, de...

Este nosztalgiáztam. Valahol olvastam arról, hogy Bob Dylan életéről filmet készítenek. Többek között bejátsszák a The Tambourin Man címűt. Nosza, meghallgattam tőle a több mint ötperces számot. Közben eszembe jutott, hogy más együttes előadásából ismerem. Megtaláltam: egy Birds-lemezen. Ez a feldolgozás hozzám közelebb áll, mint az eredeti. Talán a teljesebb hangás miatt.

Érdekes volt újrahallgatni Donovant. Jól bánik hangszerével. A Venturestől meghallgattam a Sky ridert, a Tequilát, és a Rebel Reusert, amelyik Duane Eddy szerzeménye. Regeneráltak vagy 40 évet rajtam, ha rövidtávon is. Persze előmozdította az élményt, hogy egy basszusnyomó fülhallgató küldte az infókat a fülemnek sztereóban. Ez fogalmilag sem létezett akkoriban, amikor Mambo magnón hallgattam ugyanezeket. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr105168100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása