Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.12.18. 11:39 emmausz

Hátha tudunk! :)

Újabb nap – Úr adta borús nap. Az Úr adta nékünk, azért örvendezzünk. Újabb nap, Úr adta borús nap. Átváltoztattam az eredeti énekszöveget, mely így kezdődne: Fényes nap, Úr adta ékes nap. Muszáj volt átváltoztatni, mert se nem fényes, se nem ékes, hanem szürke és esős, sötét és egyre sötétebb. Ha az Isten is úgy akarja, még három napig szűkülnek a nappalok az éjszakák meg bővülnek.

Minden napra esik valami régi történés nagyra nőtt családunkban. Erre is esett. 48 évvel ezelőtt ezen a napon halt meg apánk harmadik elszenvedett agyvérzése következtében.
Istennél bizton és hamar békét talált.
Nem is akarok leragadni ennél az intim eseménynél, melynek folyományaként hét gyereke lett félárva, anyánk meg özvegy.
Tegnap este megint énekkari próba volt. Már harmadszor ugrunk be T-vel segíteni. Minden alkalommal azzal biztatom feleséget, hogy nemsokára hazajövünk, és ha nem tetszett a próba, iszunk rá egy kupica pálinkát és kész. Hazatérve elmaradt a piálás. Semmi bajunk nem esett az éneklés miatt, sőt, engem határozottan feldobott. Mindig úgy megyünk el, mint a Szőke Szakáll bohózat, a Vonósnégyes szereplői.

Tücsi vitte a kottát. Mondom neki: „Nincs nálam kotta, én hazamegyek.” Ne menj sehová, nálam kettő van. Hinnye, ez nem jött be. Akkor marad a kétségbeesett mondat:
„Próbáljunk, hátha tudunk.” (Az eredetiben is így hangzik el, ámde amazok nem tudnak hegedülni.) És még egy. Általában „szünettel kezdünk”. Szólampróbák vannak. A basszusra csak ritkán kerül sor.         
Visszatér az amatőr, ingyenes kórusok örök problémája: Nincs a megjelenésnek vagy mulasztásnak tétje, így a létszám igen esetleges, a produkciók színvonala egyenetlen, a megjelentek morognak a meg nem jelentek miatt. A kórusvezető pedig nem tehet egyebet, „a hozott anyagból főz” (varr, vagy amit tetszetek akarni).
Így van ez régóta a szegény eklézsiában.
Mégis.
A próba jól sikerült.
A magas hangokat „átvittük”, mint magasugró a lécet. Fortéban is.  
A csúcs az volt, hogy a múltkori próbán hét basszus énekelt, most hárman voltunk! Karácsony reggel élőben megy a mise, és a szólisták közül nem próbáltunk még mindenkivel. Majd csak lesz valahogy.
A szerkesztő közleménye:
A post végére hagytam egy nyitott mondatot, egy kérdést. Vehette észre valamennyi olvasó, hogy abbahagytam a postokat követő (prae megjelölésű) korábbi anyagok közlését. Ennek írástörténeti vonatkozása van. http://emmausz.blog.hu/media/image/200812/1995-ben kezdtem lerögzíteni azokat a vicceket, melyeket poénkodásképpen szerkesztőségeink tagjai elővezettek az ebédelések alkalmával. Ám később, ahogy az újabb viccek elfogytak, komolyabb hangvételre tértem át. Ezek voltak az eddig leközölt anyagok. Azért hagytam abba a sorozatot, mert a még korábbiak szinte kizárólag viccek. Ezek közlését tehát csak akkor folytatom, ha van rá igényetek. Magamtól nem.
Az persze előfordulhat (elő is fog fordulni), hogy néhány régi, komoly írásomat felhasználom, bemutatom, hogy teljesebbé legyen a blog. De arra nem érzek kényszert, hogy minden szösszenet PC-re kerüljön.          

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr665168237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása