Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.10.03. 16:20 emmausz

A nap történései

Ma annyit mozogtam, mint egy karcsú középkorú. Reggel elmentem bevásárolni az üzletközpontba. Felcipeltem a zsákmányt, majd két vödör vizet lecipeltem a kocsihoz, mert már ragadt a nyírfa alatt álldogálás következtében a mézharmattól. Lemostam az egész kasznit. Felfelé a zsákmány otthagyott maradékát cipeltem fel. Kiporszívóztam a lakást. Lefelé mentemben az összes szemetet kivittem a kukához.
Ma a 26. napon, kocsival el- és felmentem Tücsiért. Kiengedték a szanatóriumból.
Annyi csomagja volt, mint egy kéthetes nyaralás után.
Hazajöttünk. Két mankóval közlekedni. Műtött lábára még egy-két hétig nem állhat rá.
Felkísértem először őt magát, majd felhoztam a cuccait.
Főztem két kínai tésztalevest, majd elindultam a közeli patikába a receptjeivel.
Zárva tábla fogadott. Tegnap a patika lehúzta a redőnyt bizonytalan időre. Nem tesz semmit, ki a HÉV-megállóhoz.
Az ottani patika mától kezdve szombatonként zárva.
Ha már a HÉV-nél vagyok, felszálltam rá.
A következő megállónál lévő patika szombaton http://emmausz.blog.hu/media/image/200910/13 órakor zár. Késtem http://emmausz.blog.hu/media/image/200910/10 percet.
Irány az Auchan.
Na, ott kiszolgáltak.
Holnap a sikerre való tekintettel megismétlem a patikázást, mert egyik fajta kenőcs most nem volt kikeverve. Nem baj, holnap kocsival fogok odahajtani.
Summa summárum, ma nem gyalog mentem a hegyre, de kb. négyszer annyit kutyagoltam, mint tegnap.
Tücsi pedig ismerkedik új helyzetével itthon.
Elég fárasztó lehet neki.
Meg fájdalmas is.
Még vagy öt hónapig.

Az első hetet együtt töltjük, kivettem szabadságom maradékát.
Tücsi most ott ül a gépe mögött, és olvassa a három hét alatt felgyülemlett http://emmausz.blog.hu/media/image/200910/193 e-mailjét.

Azzal kezdtem a postot, hogy … mint egy karcsú középkorú. De én egyáltalán nem vagyok karcsú. Közepesnek még elmegyek, bár erősen kifelé áll a rudam belőle.
Most pl. egyik gyógyszerem mellékhatásaként beszakadni készül a hátam. A másik mellékhatásaként fáj a vádlim.
Jut eszembe: az esti ötfélét ilyenkor már illik bevenni.
Megyek, és teszem: beszedem, megeszem.        

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr395168631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Samu 2009.10.04. 18:37:35

Gyógyulgassatok mindketten! :-) Jó sokat dolgoztál, Rád is fér egy kis pihenés. Örülök, hogy Tücsi már otthon van! Bele fog jönni a mankózásba, és különben is napról napra, hétről hétre könnyebb lesz a mozgás! Fel a fejjel! :-))

mick · http://emmausz.freeblog.hu 2009.10.04. 21:48:08

Jókívánságaidat ez alkalommal is köszönöm. Tudod, egyik komának a kislánya vagy 30 éve, amikor a dackorszakban volt, kijelentette: Semmit se nem akarok. Ma én is kijelentettem. De hát nem lehet „semmit se nem akarni”. A héten itthon leszek, leszünk. Majd jut idő egy kis tétlenkedésre is. :-) Kedves soraidat megosztom az asszonnyal.
süti beállítások módosítása