Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.11.30. 08:57 emmausz

Minden hazug krétai hazudik

Magam is meglepődtem rajta, hogy az utóbbi időben hányszor foglalkoztat, mikor is voltam kórházban? Lehet, hogy attól van ez, hogy az egyik szerzetest regenerálásra nemrég vitték koriba, másfelől kedves ismerősünk esett át könnyebb műtéten a múlt héten, harmadrészt valakiről kiderült tegnap, hogy tüdőrákos. Azon kezdtem gondolkozni, mikorra is esett az én tíznapos kórházi közjátékom. Egy kapaszkodóm maradt. Kijövetelem napján kellett volna Prohászka és a Regnum Marianum kapcsolatáról előadást tartanom. Mondanom se kell, hogy lemondtam. Sőt most, itt kijelentem, soha többé semmiről és senkiről nem kívánok sehol előadást tartani. Az pedig március 12-re esett volna. Csaknem háromnegyed éve tehát.
Amiért gyakran felmerül bennem a dolog, annak az az oka, hogy ott megtapasztaltam az ember elemi esendőségét, a földi lét átmeneti voltát, hogy átsuhanunk a világon, valamiféle szerepet, küldetést, nyomot hagyva magunk után, mely vagy együttműködő a Teremtő terveivel, vagy rombolni látszik azt. Sok érdekes benyomásom támadt, mert felnőtt fejjel először szembesültem ama intézmény valóságával. Emlékezetes maradt számomra ott tartózkodásom kilencedik napja, amikor az előző vizsgálatok és alkalmazott gyógymódok ellenére 176-os tenziót mért az alorvos. Fejét csóválva megjegyezte, hogy a főorvosasszonynak még sokat kell dolgoznia esetemen. Ehhez képest a főorvosasszony másnap hívatott, elkészítette zárójelentésemet és tudomásomra adta, hogy milyen szerencsés vagyok. Semmiféle karakteres szervi bajom nincsen, szedjem a gyógyszereket, és le fog szállni a vérnyomásom a megfelelő szintre. Ha jól értem, ez a két orvosi vélemény szöges ellentétben áll egymással. Azt is mondhatom, hogy az orvoslás állapota az Úr 2009. esztendejében még mindig elég sok fehér folttal küszködik a kétségtelen eredmények ellenére. Szkepszisemet nem oldották, inkább fokozták a H1N1-ről keringő, és egymásnak homlokegyenest ellentmondó orvosi vélemények tucatjai.
A tudatos és tudatlan félrevezetések között kell megtanulnunk létezni. Ma ugyanaz a helyzet, mint a hazug, illetve igazmondó krétai idejében. Legfeljebb nem tudunk elég okos kérdést megfogalmazni neki(k). Felüdítőleg hatott rám, és megerősítette a kialakult helyzetről kialakult nézetemet az Oloffson Placid OSB rubinmiséjén elhangzott beszéd részlete, amelyet idemásolok a kurír közlése nyomán: „Nem szabad elkeseredni, nem szabad örökké a rosszat nézni, még akkor sem, ha már ott tartunk, hogy nem tudjuk megkülönböztetni az igazat a hamistól, a helyest a helytelentől.”
No komment. Nem keseredem el!

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr915168719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bikfic 2009.12.02. 08:35:48

Én is úgy látom, hogy minél jobban fejlődik az orvostudomány, az orvosok annál inkább rájönnek, mennyire nem tudnak semmit. És bárcsak Placid atya szavai szerint tudnánk/tudnék élni.

mick · http://emmausz.freeblog.hu 2009.12.02. 19:01:50

Megkönnyíti, ha a fény felé fordulunk, mint a napraforgó. Az árnyék meg hadd legyen magának. Az orvosok egyre inkább tudják, hogy a végtelent csak közelíteni lehet, elérni nem. Kicsit bonyolult szerveződés az élő természet és benne az ember. Viszont szép. Üdv Mik
süti beállítások módosítása