Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.06.11. 19:02 emmausz

Hívószavakban

Gyógyszertár: Voltam, mert elfogyott az esti vérnyomáscsökkentő. Tizenegy féle drogot váltottam ki. Egyikük Valsartan 160 mg (1082 ft) hosszú tabletta reggelre (félbetörhető). A másikuk Valsartan 80 mg (815 Ft). Ha másfélszer annyi 160-ast írna fel az orvos, a zsebemben maradna 374 ft/28 nap. De nem. Este kell a rózsaszínűt, reggel a barnát bekapni. Nincs spórolás.
KönyvMegálló.  Mégis oda bátorkodtam. Volt ott Németh László-regény, Karinthy Ferenc-kötet, és még néhány kedvemre való. Mégis színvonalesést látok. Politikai évkönyv, elkopott mesekönyv, kifestőkönyv, Helyesírási szótár, tankönyvek, néhány folyóirat is. A könyvmegállót az olvasó embereknek hozták létre. A konténer oldalán magyarul, közérthető formában az áll, hogy folyóiratokat, tankönyveket ne tegyen senki a polcra. Valami baj van az olvasni tudó emberek olvasni tudásával. Szelektív a felfogóképességük, vagy makacs természetűek. Azért is! (Második dackorszak?)
Fémtolvajok. A Széntolvajok novellacímre hajaz a hívószó. Reggel kivittem Tücsit a HÉV-megállóba. Igyekeztem, mert bent állt a szerelvény. Nem kellett volna belehúzni, mert az a szerelvény még órák múlva is ott vesztegelt. Fémtolvajok ellopták a vezetékeket. Pótlásukig megállt a HÉV-forgalom. Nehezen értem, hogy a térfigyelő kamerák rendszerét miért nem építik ki a HÉV-vonal mellett. Vagy ellopták már a kamerákat is? Akkor pedig csőszöket kellene állítani sóspuskával a derék tolvajok megfélemlítésére. Valamikor működött a rendszer.
Az utasokat átterelték a buszmegállóba. Alig győzték szegények az irdatlan tömeget bévinni a városba. A flasztert egyelőre nem lopták el, csak helyenként. Úgy híjják ezeket: kátyú.
Sétálás. (Mondom, hogy voltam a gyógyszertárban.) Mondhatom. Ideálisabb idő nem létezik. Rossz lelkiismerettel írom ide, hogy nem használtam ki a kínálkozó szép időt, a félárnyékos 23 fokos lenge szellős időt. Na de majd holnaptól kezdve.
Fotózás.  Feltehetően elmarad, hiszen a sétálás ad rá leginkább alkalmat. Kicsit szégyellem magamat.
Autóvásár. A móváriak kinőtték a kiskocsijukat. T. ma néz meg két használtat Szombathelyen. Kíváncsian várjuk, az Opelt vagy a Fordot választja-e? Remélem légkondis autót vesz a három kicsi szállításához.
Foci EB. Muszáj minden meccset megnézni? Hajlok rá, de röstellem is. Végtére is épp elég a napi összefoglalókat látni. Ott csak az érdekesebb jeleneteket közvetítik. Két érdekesség között csak futkosnak. Kicsit olyan ez, mint a kosárlabda és a kézilabda. Bármelyik játszható volna fele akkora pályán. Minek átfutkosni az ellenfél térfelére. Gyötörnék egymást kisebb helyen, hol egyik, hol a másik kosárba dobálva a labdát, hol az egyik, hol a másik kaput megcélozva. Minek az a közbülső rohangálás?

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr575169746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása