Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.07.04. 11:49 emmausz

Ventilátorok között – napon – légkondi alatt – újra ventilátorok között

Ígéretemhez híven délelőtt elvittem az Újszövetséget a KönyvMegállóba.  Ám a mohóság bűnébe estem, és ismét két könyvet hoztam el, egy gyermekkönyvet, melyben a nagyanyó meséli el, hogy hogy is volt akkor régen (Donászy) és egy családtörténetet (Ferdinándy  M.).  Tudom, a garázsban tartjuk azokat a könyveket, melyek ugyan hasznosak, de nekünk immár szükségtelenek. A garázs fémajtaja mögött ez idő szerint kb. 45 fok meleg van. Így megvárom a cserekönyvek kicipelésével az idő megenyhülését. Három helyen néztem meg a citrom árát: 800 és 600 között ugrált a kilós ár. Mind drága. Azért vettem 3 db-t Tücsinek. Azután be a postára, ahol egy szerény légkondi vívta reménytelen harcát a forrósággal. 
A kép a szokásos.
Két ablak működik – azonos funkcióval. A személyzet harmadik tagja székhez kötött. Ő a biztonsági őr. A sor pedig a szokásos. A távolabbi ablakhoz azok állnak, akik már végigállták a sort, és most elöl ketté válnak: párhuzamosan felváltva odalépnek.
Ez így igazságos.
Ám nincs ez az igazság kőbe vésve. Újonnan érkezők értetlenkednek két másodpercig: Minek áll itt ez a tíz ember, mikor amannál az ablaknál csak ketten állnak. S hamarjában feldúsítják a másik sort tenmagukkal. Utóbbiak igazsága az, hogy normális ember nem áll oda, ahol tízen állnak, inkább abba a sorba igyekszik, ahol alig várakozik egy-két ember.
Nos, a hosszú sorban állók ki nem mondottan azt az elvet követik, hogy egy ide-egy oda azok közül, akik elöl állnak. Az utóbbiak meg az asszertívek. Nézik saját érdekeiket, és valamiért nem kívánnak tudomást szerezni a másik logikáról.  És hamarabb végeznek, mint amazok.
Látszólag.
Valójában igen-igen le vannak maradva.            
Nemcsak a sorok öltöttek párhuzamos képet. Magam is készítettem egy fotót az árnyékoló madzagjairól ellenfényben. A két spárga nagyjából párhuzamos, és egyre kócosabb. Majd mutatom a felvételt. Címük: A párhuzamosak végtelenül szőrösek, ill.: A párhuzamosok keresik egymást.
Ám az alaptétel: a párhuzamosok a végtelenben találkoznak, számomra két kérdést vet fel: milyen hosszú a végtelen, ill., hogyan találkoznak a párhuzamosak a végtelenben? Mitől párhuzamosak, ha találkoznak?
Nem akarom megtalálni a jó válaszokat.
Ahhoz most túl meleg van.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr155169774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása