Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.10.02. 07:07 emmausz

Heuréka

Azt reméltem, hogy előjön emlékezetemből a tegnap reggel elgondolt téma. Íme, itt van:
Ismert, hogy igen kevés portrét készítek, elsősorban a személyiségi jogok miatt, másfelől azért, mert ha egy valaki a lencse elé kerül, „viselkedni kezd”.
Ezért inkább kórókat, terméseket, virágokat, ritkábban álatokat kapok lencsevégre, amik a maguk módján tökéletesek, azaz kihozzák magukból legjobb formájukat, amit a talaj, az időjárás, a génjeik, az ösztöneik megengednek nekik. Ezért szépek a mezők liliomai, az ég madarai és minden, amik a földön vannak.      
Pedig ellenállhatatlan vágyat érzek arra, hogy portrézzak. Nem szépséges testeket kívánok megörökíteni, hanem a bennünk lakó szentet. Olyan portrékat vágyom fotózni, akik felmutatják a bennük élő istenképmásiságot. Mert hisszük és tudjuk, hogy mindnyájan viseljük az Isten keze nyomát, aki saját képmására teremtett bennünket. Ha pedig ez így van, akkor valamiképpen mindenki – legalábbis nyomokban – az Isten ikonja.
Nos, ezt szeretném megmutatni.
Istenarcot hord a mulatt, a kabokló, a munyampara, az eszkimó, a revütáncos, az atléta, az utcaseprő, az édesanya, az öreg halász, a csavargó, a milliomos és a csőlakó.
Mivel ez a legkevésbé tudatosul az egyes emberekben, azt szeretném elmondani nekik, hogy aki a digitális kamera elé áll-ül, idézze fel magában azt, hogy az ő méltósága isteni eredetű, és arcán képes megjeleníteni ezt az Istenre emlékeztető szentséget.
De vajon akadnának-e alanyok, akik hajlanának megtenni felszólításomra a majdnem lehetetlent, hogy ne viselkedjenek, de befelé fordulva sugározza arcuk a feltétlen bizalmat, jóságot, irgalmat, szeretetet, odafigyelést, stb…
Ugye figyeltél. Nem azt írtam, hogy ilyen képeket fogok fotózni, hanem azt, hogy ilyeneket szeretnék fényképezni.
És ez különbség, még akkor is, ha nem tettem le róla egészen.
Lehet, hogy gyerekeket fotózom. Több esélyem van megragadni az egyszerű ráhagyatkozást, a zavartalan boldogságot, a hűséget és a bizalmat az ő arcukon.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr255169875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása