Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.11.02. 17:37 emmausz

Halottak napja

Az egyik legmisztikusabb napja az évnek. Egykori főnököm nem kedvelte a témát, 
– „ti meghaltok, de én nem. Én el fogok ragadtatni”.
– Máskor: „Tudom, hogy meghalok, de nem hiszem el.”
Sűrűn előkerült a téma egyébként is a munkatársak koránál fogva, s ilyenekben csapódott le:  
– Az elöljárót kilencven egynéhány éves korában felköszöntötték: Ad multos annos! Mire ő: Ha egy kicsit is szeretnétek, nem kívánnátok nekem ilyesmit.   
– Te komoly teológus vagy, mondd meg a lelkedre: Van túlvilág? Persze, hogy van felelte a komoly teológus.
– Évente előkerült a közismert anekdota. Ők bajor egy bajor paraszt szájába adták: „Lelkem, ha egyikünk meghal, én a vidéki házunkba költözöm.”
– No meg a viccek: 1. A halál kopog az ajtón. A házigazda nyitja ki. A halál megszólal: Az életedért jöttem. A gazda beszól a konyhába, életem, téged keresnek.
– 2. A cigányhoz becsöngetnek. Óvatos, ezért kiszól: Ki azs? Mire érkezik a válasz basszusban: a halál vagyok. Jaj, már ast hittem, hogy azs ávó!
– 3. Két halál kártyázik. Az egyik megszólal: Halál, te csalsz! Mire a másik: Csal a halál!
– Lehet félvállról venni, lehet elszenderülni vagy kínok kínjával meghalni, az bizonyos, sőt halál biztos, hogy meghalunk. (Olyan biztos, mint a halál.)
– Az igen idős mama kérdezi festőművész fiát, jaj, fiam, hogyan fogok én meghalni? Amannak kb. ez volt a válasza: Úgy fogsz meghalni, ahogyan azt a halált megtervezte neked az Isten. Azóta megtörtént – gondolom csakugyan az Isten tervei szerint. (R.I.P.)
– Nekem is van véleményem: Kb. ez: Reményem szerint örökké élünk, csak közben egy kicsit meghalunk.
– A keresztény tanítás a halált a keresztséghez köti. A keresztségben meghalunk a bűnnek (a keresztvíz minden bűnt eltöröl), hogy már az Istennek (a szeretetnek) éljünk.
Addig pedig egy dolgunk van, futni a cél felé, s a jó harcot megharcolni, hogy Pál apostolt is idecitáljam.
Mindenkiért égjen egy gyertya, legalább lélekben, hogy az örök világosság környezze végtelen életüket.  
  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr755611759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása