Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.11.18. 05:50 emmausz

Con sordino

A hatvanhatodik évét taposó Sebő Ferenccel készített interjút az Új Ember munkatársa. Ebben sokféle építő és értékes gondolat olvasható, én most csak egy kuriózumot hozok ide. Az ismert mérnök és népzene művelő oktató, stb. említi, hogy Weöres Sándortól kapott annak idején egy zárt borítékot azzal, hogy ha hatvan éves lesz, csak akkor bontsa ki. ez úgy hat éve meg is történhetett. Ezt idézi meg, és most én is ezt teszem, mert figyelemre méltó. 
„Közeleg amaz idő, mikor az ember a szemétől nem lát, a fülétől nem hall, a lábától nem jár, a kezétől nem fog.
Ekkor végleg befelé kell fordulni. Belül sétálni, befelé figyelni. Csak a belső táj ne legyen barátságtalan.”    
Erről egy másik, talán vidámabb megfogalmazás ötlik eszembe, ez Bródy Jánosé: / Nincs már szeme se, karja se, / s itt-ott kilóg a belseje, / mégis örül, hogy él az én Luca babám. /
Nem kezdem el felsorolni, hogy mim nincs, mim hol bibis, s mim nem működik tisztességesen. Próbálom a Luca baba optimizmusát élni. Mégis.
Amikor a jezsuita hetven volt, elment az orvoshoz, mert itt is fájt, ott is fájt, meg amott is. Ez ugye háromféle. A doki rácsodálkozott: Nahát, háromféle problémája van? Majd azt figyelje meg, hogy tíz év múlva mennyi lesz. Akkor milyen szívesen fog visszaemlékezni arra, hogy bezzeg egy tízessel korábban szinte semmi baja nem volt.
De ha már nyafi, Babos SJ vicce nagyon idekívánkozik, mert a fájdalmak sorolását lehet még fokozni.
A doktor kérdi a pácienst: – Hol fáj, mi baja?
– Ajaj, doktor úr, ha itt megnyomom, itt fáj, ha ott megnyomom, ott fáj, ha emitt megnyomom, emitt fáj, ha amott nyomom meg, akkor meg amott fáj, de ha lejjebb nyomom meg, akkor lejjebb fáj, ha feljebb, akkor feljebb fáj.
– Ne is folytassa – vágja el a felsorolást a doktor –, uram, önnek el van törve a mutatóujja. 
Holnapután magam is tiszteletemet teszem a doktornál, mert elfogyott a munícióm. A múltkor megkérdezte, van-e valami panaszom.
Nekem nincs, jó a közérzetem.  
Ennek nagyon megörült.  Tulajdonképpen én is, azért visszakérdeztem: csak tudnám, hogy mi a csodának szedek kilencféle gyógyszert, ha egyszer ilyen egészséges vagyok.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr685641215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása