Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2014.02.04. 10:11 emmausz

Mai küldeményem

1. Mindenről lehet írni. Indulásra pl. a népdaltöredéket idézem, miszerint „nem is alszom, csak heverek, nem is igaz, hogy elveszett”. Némileg hasonlít hangvétele a mai perikópára, amely arról szólt, hogy Jézus meggyógyít egy vérfolyásos nőt, majd Jairus leányát.
Nem részletezem.
Aki ismeri, annak elég felidézni, hogy miután az asszonyt meggyógyítja, Jairushoz indul, ahol a siratók kinevetik a Mestert, hogy ugyan már mit akar, s aki mit sem törődve velük, bemegy kíséretével és a szülőkkel a halott 12 éves lánykához. Megfogja kezét, hogy felsegítse, miközben azt mondja: „Talita kum!”, ami kb. annyit tesz, hogy Gidácska kelj fel! Hát nem gyönyörű? Hát még az, hogy Talita engedelmeskedik. Jézus pedig a szülőkhöz fordul kérve, hogy adjanak neki enni. Ennyi. Az érintés, a hit, a szeretet csodája.
2. Miként tegnap, ma reggel is napsütéses az idő. A reggeli fényreflexek szobáinkat feldobják. Olykor elkapok egy-egy pászma által megvilágított részletet. Jobb, mint a vaku. Ma is fotóztam.
3. Még a szomszéd leveléről akarok valamit írni.
A történet úgy kezdődött, hogy szembeszomszéd (a továbbiakban: szsz) elköltözött. Az új tulajdonos tűri, hogy levélszekrényébe dobálja a postás szsz leveleit is. A közöttük létrejött megállapodás szerint új tul. átpakolja szsz leveleit a mi ládánkba, amelynek zárszerkezete emberemlékezet óta nincs meg. Eldobtuk.
Ez azért jó, mert ha erre jár szsz, senkit nem kell riasztania. Benyúl levélszekrényünkbe és elviszi a nekik szóló anyagot. A történet úgy folytatódik, hogy ketten lakjuk otthonunkat: az asszony, meg én. Ám alkalmilag létszámunk megduzzad hajdan itt lakó gyermekeinkkel.
Történt pedig, hogy szsz két levelet kapott. Ránéztem a kopertákra, majd visszadobtam őket levélszekrényünkbe. Tapasztalatból tudom, hogy érte jönnek, legalábbis megfigyeltem, hogy eltűnt korábban már egy adag nevükre szóló levél. Nyilván kivették, akiket illet – szsz-ék.
Na már most… Jön haza fiunk, kezében uncsika, az ő kezében három levél: egy nekem, kettő szsz-éknek. Megköszönöm neki, hogy ilyen aranyos volt és kézbesítette Levike appapa postáját. Majd másnap reggel visszadobom a két idegen borítékot.
Délután hazajőve benéz feleségem a levélszekrénybe, és felhozza, amit benne talál. Két levél szsz-éknek. Mondom, reggel visszaviszem a ládába, hátha akkor jönnek, amikor senki sincs nálunk itthon, és magukkal viszik a nekik szóló postát. S lőn. Reggel visszaraktam őket.
Délután lányunk érkezett először haza. Felhoz két borítékot. Mit gondoltok, kinek szóltak? A válasz helyes: szsz-éknek. Ma reggel harmadszor is visszadobtam levélszekrényünkbe a küldeményt. Hátha érte jönnek.  
A családot pedig értekezletre hívom. Mind a négy gyermekünknek itt kell lennie, mert plenáris ülés lesz, fontos mondandóval. A napirend egyetlen témája: A levélszekrényünkbe átdobott s szsz-éknek címzett borítékok békén hagyása.
Az ülést állófogadás követi: lesz keksz, szendvicsek, pogácsa, kávé, üdítők.
Megjelenésükre feltétlenül számítok. 
PS.: Valaki újra felhozta a két levelet.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr625798117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása