Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.04.30. 10:43 emmausz

Kipipálva

Apámnak volt egy ellenőr kollégája a Fiumei úti OTI-ban. Az intézmény neve igazolja, hogy régen történt mindez. Ez ellen az ellenőrkolléga ellen sűrűn érkezett panasz, hogy munkáját nem végzi el tisztességesen. Amikor apám felelősségre vonta, amaz imigyen riposztozott: Mi bajuk velem, „én zölddel mindent kipipáltam”. („Életem, ha elpipáltam, mennybe visznek angyalok. Én magyar nemes vagyok.” PS)
Na, hát ez volt vele a bajuk, ti. hogy soha semmiféle észrevétele nem akadt, nem is találhatott hibát, mert nem érdekelték a részletek, csak a látszatos teljesítmény. Ahol számot látott, zöld tintával tett mellé egy „pipát”. Mondanom se kell, hogy apánk „nem látott a pipától”. És most én is teszek egy-egy virtuális zöld pipát a ma elintézett dolgokról.  
– Felvettem a szokásos összegű készpénzt. (pipa)
– Elvittem a kórházba vérképleletemet, hogy választ kaphassak rá, mennyi patkánymérget kell naponta szednem, s mikor jelentkezzek legközelebb vérvételre. (pipa)
– Megtankoltam. (pipa)
– Megjártuk az üzletközpontot. Utalványt átvettük, matricát eltettük. (pipa)
– Levittem a kocsit a gumishoz. Nyári gumi csere esedékes. Megállapodtunk. A felvett pénz fele visszacsurog hozzá. (pipa)
És nincs vége, csak átmenetileg.
– Cserélni kell a SZIG-emet. Időpontkérés.
– Elvinni a leletet a háziorvoshoz is. Majd.
– Bejelentkezni az urológushoz. Majd.
Elszórva köztük valahol két esküvői meghívás. Ide, meg oda, ekkor meg akkor.
A többi terminus egyelőre nem izgat, mert még messze van. Ámbár... Ámbár akármikor keletkezhet egy akármilyen sürgősségű akármi.
Mint mondják prófétálni nehéz. Különösen a jövőt illetően.
Összefoglaló a Jud 10-hez. Judit, a csodaszép özvegy, csodaszép ruhába öltözött, és csoda jó illatú kenetekkel hívta fel magára az őt szemlélők figyelmét. Fejére turbánt illesztett, lábára sarut húzott, nyakláncait feltette, karpereceit felhúzta karjára, gyűrűit az ujjaira, fülönfüggőit pedig a fülcimpájába. Így vonult ki szolgájával a városon kívülre, hogy elképzelését megvalósítsa. Holofernesz katonái rátaláltak, és a vezér sátrába vezették szigorú őrizetben. Az őt körülvevő katonákat azzal áltatta, hogy megmutatja azt az utat, amelyen haladva veszteség nélkül csatát nyerhet uruk. „A sátorban Judit arcának szépsége mindenkit megigézett.” Közöm. Ez a megigézés minden férfira vonatkozik, aki szép nővel találkozik. Többféle módon gondolkozhatunk a megigéző nőkkel kapcsolatban. Elismerjük, hogy nemének ritka szép egyede. Ha én ritka klassz pasi vagyok, van rá esélyem, hogy megismerkedjünk. Ám egy ritka szép nő fel fog tűnni másoknak is, ez pedig idegesítő lehet (Ne fixírozza a feleségemet – mondják, ezt kiabálta egykor valakinek az apai öregapám.). Ha hatalommal bíró tekintélyes uralkodó közelébe érkezik a ritka szép nő, megsokszorozódik annak a valószínűsége, hogy az igézet beteljesülést kíván. Nem nehéz elképzelnem a jelenetet: Holofernesz párnáin hentereg, és egyszer csak elébe toppan a ritka szép Judit. Egyelőre ennyi. (à suivre)         

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr707415086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rozsa T. 2015.05.01. 09:46:08

"Mint mondják prófétálni nehéz. Különösen a jövőt illetően." Ez igaz. A múltat illetően ritkábban tévedünk! Bár előfordul, néha még készakarva is...

P.S. Holofernesznek meg azt jósolom, hogy "rosszul végződik!"

emmausz 2015.05.01. 10:06:00

Holofernesz nagy zűrbe kerül. Nem tudja megakadályozni a nagy fejetlenséget. Azt se tudom, hol áll a fejem görögösen: HOL O FERNÉSZBE lett?
Azért sajnáltam azt a pasit.
süti beállítások módosítása