Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.05.28. 10:24 emmausz

Ha nem posztolod, meg sem történt

Ha nem posztolod, meg sem történt, szól a Telenor szlogenje, a HV glosszaírója szerint pontos a szlogen, és rohadtul unalmas, hogy mindenki mindent posztol.
Végül is igaza van. Rohadtul unalmas. A poszt hátán poszt unalmas, mint a folt hátán folt.
De csak annyira unalmas, mint
a sziklamászók hobbija veszélyeiről való fecsegés,
a főzőcskézés a televízióban,
a sorozatok ugyanott,
a szappanoperák ugyanott,
a napi krimik ugyanott,
a focimérkőzések ugyanott,
a pártok egymásra mutogatása a politikában,
az áruházláncok egymillió, semmit mondó, üres hirdetése: AKCIÓ!!!,
az árukon megjelenő csillagba írt felirat: ÚJ!,
a HTM% állandó változása és emlegetése,
a tévében a kockázatokról és mellékhatásokról ötpercenként elhadart mantra,
a hivatalok packázása,
az újabb parkoló automatákkal való bosszantás,
az EU Magyarországgal való szórakozása,
a BKK és általában a tömegközlekedés nonstop cikizése,
a tévé beszélgető műsorai,
a digitális fényképezőgépek megjelenése óta a fotók hihetetlen mértékű elszaporodása,
a PC-k megjelenése óta az írott anyagok elburjánzása,
az információkhoz jutás akadálytalansága miatti elkényelmesedés.
Nem sorolom tovább.
Végtére is a civilizációnk lett bonyolult, mégis sokszor egysíkú.
Arról lehet vitatkozni, hogy érdekesebb-e naponta két órát unatkozni az üzletközpontokban, vagy  Lévi-Strauss indiánjainak érdekesebb-e az élete, akik primitív módon kiabálnak egymással, és félrészegen a sárban huzigálják életük párját a hajánál fogva.  
Alighanem mindenkinek meg kell találnia azt az elfoglaltságot, amely életét bearanyozza és változatossá teszi. Lehet, hogy ez a sakktábla 64 kockája lesz, lehet, hogy sziklára kell mászni.
A lényeget célozza a népdalszöveg: „Csak az jöjjön katonának, aki ilyet szeret.”  
Összefoglaló az 1Mak 15-höz. Demetriusz fia, VII. Antiochusz kedvez Izraelnek. Elenged adósságot, kiváltságokat ad, saját pénzt verettet velük. Megtámadja Trifont, aki Dorába menekül. Közben a rómaiak levélben erősítik meg szövetségüket Simon főpappal. VII. Antiochusz csatát vív Dorával. Segítségére siet Simon 2000 harcossal. Antiochusz alig érthető módon felrúgja a zsidókkal kötött megállapodást. Amit eddig erényüknek tartott, most szemükre hányja, s adót követel tőlük. Mivel Simon csak töredékét hajlandó fizetni, a hozzá érkező követ haraggal távozik. A király (VII. A.) Kendebeuszt küldi Júdea megbüntetésére, aki elfoglalja Jamniát, és innen tartja szemmel az utakat. A helyi lakosságot mészárolja, az emberek más részét elhurcolja. Közöm. A bűn magában hordja büntetését. Így van ez az uralkodók hitszegésével is. Előbb-utóbb az erőviszonyok kiegyenlítődnek, eljön a bűnök megtorlásának az ideje is.  

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr37497880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2015.05.28. 13:32:43

Igazad van, mindenkinek meg kell találni az egyensúlyt a tevékenységeiben. Ma délelőtt pl. sokáig ültem a gép előtt és ezt-azt lájkoltam, sőt egyet-egyet meg is osztottam. Aztán lesznek napok, amikor csak éppenhogy végigfutom a FB-ot és annyi. Nincs ezzel semmi baj mindaddig, míg el nem uralja az ember minden idejét. Csak józanul, ésszel érdemes, mint minden mást is. :))
süti beállítások módosítása