Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.03.20. 12:08 emmausz

Tág határok közt

2047-ig egy nappal előbbre jött a napéjegyenlőség ideje. Éppen ma van.
És Sándor, József és Benedek nap. Zsákban hozzák a meleget.
Eleget.
Ma 20 fok van.
Holnaptól pedig tavasz,
hétvégétől nyári időszámítás,
áprilisban téli-nyári gumicsere,
nyáron autóforgalmi hosszabbítás, stb, stb.

Tegnap meghallgattam az immár magyar állampolgárságot felvett Egyiptomban szolgáló H. Boulad jezsuita 18-án elmondott beszédét a mi megistenülésünkről. Neki teljesen igaza van.
Meg Mertonnak is, aki szerint az emberi megismerés korlátossága miatt tele vagyunk egy csomó paradoxonnal, elvarratlan szállal.
Pál azt mondta, János azt írja, Jézus azt tanítja.
Igen, igen.
Pl. „legyetek tökéletesek, mert a ti mennyei Atyátok tökéletes”(Mt 5,48). De aki azt mondja, hogy bűn nélkül való, az magát vezeti félre, abban nincs meg az igazság. (Vö. 1Jn 1,4)

A vakmerő bízástól óv minket a Mester, de Fausztina szerint, aki nem bízik irgalmasságában, annak igazságosságával kell szembenéznie.  
Ezek között a tág határok között a hol megvalósult Isten országának, hol siralomvölgyének mutatkozó világunkban, hogy ne mondjam, életterünkben éljük le földi életünket.
PS: Visszautalok február 19.-i posztomra a Merton: Csend szava c. könyvében olvasottakra.

Ízelítő a Lukács 3. f.-ből. 2. rész.
Keresztelő János fogságba vetése
Heródes negyedes fejedelmet is megrótta testvérének felesége, Heródiás miatt, és a többi gonosztettéért, amit Heródes elkövetett; amiket az megtetézett még azzal is, hogy börtönbe vetette Jánost.

Jézus megkeresztelése
Ekkor történt, hogy amikor már az egész nép megkeresztelkedett és Jézus is fölvette a keresztséget, és amikor imádkozott, megnyílt az ég, és a Szentlélek galamb alakjában leszállt rá. Szózat is hallatszott az égből: „Te vagy az én szeretett Fiam, benned telik kedvem.”

Jézus családfája
Jézus mintegy harmincévesen lép a nyilvánosság elé. József felmenői (családfa):  Éli, Mattat, Lévi,

Melchi, Jannai, József, Mattata, Ámosz, Náhum, Heszli, Naggáj, Maat, Hattatia, Szemein, József, Joda,  Jochanan, Reza, Zerubbábel, Sealtiel, Neri, Melchi, Addi, Kozám, Elmadam, Er, Jézus, Eliezer, Jorim, Mattat, Lévi, Simeon, Júda, József, Jonám, Eljákim, Melea, Menna, Mattata, Nátám, Dávid, Izáj, Obed, Boász, Szalmoz, Nachson, Aminadab, Admin, Arni, Heszrom, Perec, Júda, Jákob, Izsák, Ábrahám, Táré, Náchor, Szeruch, Regu, Peleg, Héber, Selak, Kenán, Arpachsád, Szem, Noé, Lámek, Metuselak, Hénoch, Járed, Mahalalel, Kenán, Enos, Szet, Ádám, aki az Istentől lett. Közöm. A Jánost lefejeztető Heródes H. Antipász. Testvérének (Fülöp, a másik negyedesfejedelem) felségével (Heródiás) élt együtt törvénytelenül. Jézus keresztségeében megvalósul a teofánia. Ott van a Szentháromság. Az Atya, a Fia és a Lélek (Szent Szellem). Jézus családfája érdekes névsort részletez, de csupán társadalmi hasznossága van. Nevelő apja őseit sorolja, de maga Jézus „fogantatott Szentlélektől, született Szűz Máriától”.    

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3012353605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

flora/ro 2017.03.20. 17:18:05

Ide Sándor, József, Benedek az esőt hozza! 11° van...
süti beállítások módosítása