Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.08.07. 07:43 emmausz

Még egyszer a hazatérésről

Éva nagyon figyelmesen rendre tájékoztatott bennünket, hogy éppen hol vannak. 2 órakor hagyták el az országot, Ausztrián 3,5 óra alatt haladtak át, Németországban 14 fok és köd fogadta őket, féltizenkettő felé értek a túlsó végére, Franciaországba, és éjfél után 1-re értek haza immár megtáltosodott autójukkal. Hogy mennyire változik a kor a korábbihoz képest. Mínuszos hírben kívántam közölni, hogyan értek Éváék haza. De hol vannak a mínuszos hírek ma már? Az újságokban nem igazán látom őket. Viszont a kapcsolattartás sem a Mikes Kelemen idejének tempójában történik – Édes Néném! Itt felrakok a FB-ra néhány fotót nyaralásunkról, az útközben mobilozó unokám lájkolja, s francia barátai is. Közben haladnak hazafelé. Meg is tehetik, mert tegnap hamar elkészült az autójuk. Kisebb csoport kiment próbaútra, a sztrádára. Francois vezette, a szerelő, Tamás és Angéla ültek még a kocsiban, meg kapaszkodtak, meg dőltek. Mint a krumplis-zsákok. Fr. megnyaggatta a kocsit saját gusztusa szerint. Szlalomozott vesztett tempóban az autók között, míg egy spanyol be nem vágott elé. Csóválta is a fejét: Hogy milyen őrülten vezetnek ezek a déliek – jegyezte meg. Summa summárum, ő örült a megjavított kocsinak, az utasai pedig annak, hogy kiszállhatnak a száguldás végén.
Még korunk változásaira. Miféle szavakat használok magam is: lájkolja; mobilozó; facebookra. Még a helyesírás-ellenőrző is csóválja a fejét, akarom mondani aláhúzza őket pirossal.    
És még egyet. Manapság terjednek a felhőfotók. Talán nem véletlenül. A szélsőséges időjárás jelképei.
Ízelítő a 2Kor 8. f.-ből:
Gyűjtés a jeruzsálemi híveknek
... Macedónia egyházai... erejükhöz mérten, sőt erejükön felül is önként adakoztak... Ti mindenben kitűntök...; tűnjetek ki tehát a jótékonykodásban is. ... Krisztus ..., értetek szegénnyé lett, hogy szegénysége által meggazdagodjatok. ... Nem azért kell gyűjteni, hogy mások megszabaduljanak a szükségtől, ..., hanem az egyenlőségért. Most az ő szükségüket a ti bőségetek enyhíti, majd az ő bőségük nektek szolgáljon szükségetekben segítségül, s így (a javak) kiegyenlítődjenek. Az Írásban is az áll: „Aki sokat gyűjtött, nem bővelkedett, aki meg keveset, nem szűkölködött.” ... Ami Tituszt illeti, ő kísérőm, nálatok pedig munkatársam; ami a testvéreket illeti, ők az egyházak küldöttei, Krisztus dicsősége. Tanúsítsatok szeretetet irántuk... Közöm. El kell fogadnom, hogy a jeruzsálemi hívek szűkölködtek, ezért a gyűjtés. Ma is ez van. El kell fogadnom, hogy a harmadik világban és a Közel-Keleten élő hívek sorsa sanyarú és bizonytalan. Megsegítésükre szükség van a Péter-fillérek és egyéb karitatív gyűjtések által. Azt is el kell fogadnom, hogy az egyház által összeszedett pénz eljut a legszükségesebb helyekre. Előttem az egyház hitelessége messze meghaladja a nem egyházi intézmények hitelességét, beleértve a hitelintézeteket is.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr712724988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása