Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2006.04.06. 08:17 emmausz

- Deske! Nézed a Gyurcsány - Orbán vitát? Este hétkor lesz.

- Nem. Igaz, lóversenyre se járok.
- Nem érdekel?

- Dehogynem. De leküzdöm magamban.

- De az ország sorsa...
- Csak két ember vitakészsége.
- És mit csinálsz helyette?

- Van munka. Például fölgyűlt a mosogatnivaló.
- Nincs ebben valami póz is?
- De van.


Én se néztem. Nem akarom, hogy az arcátlanságok hallatán megüssön a guta. Nem értem egyebekben, hogy a műsorvezető miért nem állította le Gy. szemtelenkedéseit. Mint ahogy nem értem, a parlamentben a házelnök miért nem állítja le a megszólalók témába nem vágó szóf.-t.

Miért van akkor házelnök, egyáltalán miért van parlament. Nekünk ez roppant luxus, látni, hallani pedig gusztusunkat rongáló az a sok szemétség, amit ott folytat elsősorban a szoclib vircsaft.


Lapozzunk: Ma a Metróban egy öreg  munkáspárt érzelmű valaki, Gábor László lerántja a leplet a szocialista eszméket eláruló MSZP-ről. Csaknem fehérgalléros bűnözőknek festi le őket. Talán nem véletlenül.

A lapban látható még egy fotó is egy filmcsillagról. Fiatal nő, mellére feszülő topban virít: legyen elég hozzá, hogy nagyon nőies. Két kezében egy-egy hatalmas pisztoly. Övében általam nem ismert csömböllékek. Feltehetően gyilkolászó eszközök. Láthatóan senki sem zavarja, így mintegy öncélúvá válik a harcos fellépés. Hangsúlyozott női mivolta és a gyilkolásra való felkészülése között mély szakadék tátong. A nő - ezen a képen is - biológiailag az anyaság, az élet hordozásának jeleit mutatja. De minek hordoz életet egy nő, akinek a kezében pisztoly van? Olyan nehéz ezt megérteni.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr195167210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása