Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2006.12.12. 15:24 emmausz

Pihentében is megad ...

„Hogyha az Úr nem építi a házat, hasztalan fárad, ki építi azt.” – mondja a zsoltáros a 126. zsoltárban. Hogy ha az Úr nem akarja, hogy misén vegyek részt, hasztalan fáradok, ha kergetem azt (hol lehetne reggel misére menni). Külön pikantériája az ügynek, hogy ádvent van, roráte van, ha ugyan a korábban kezdett mise annak mondható. Valójában nem az, mert nem a Szűzanya tiszteletére mondott votív mise ez, csupán korareggeli mise. Esetemben pedig azt jelenti, hogy munkahelyemen a szerzetesek közösségi misét mondanak kedd estente, ezért a világiak maguk gondoskodnak napi miselátogatási helyükről. Így esett, hogy ma, kedd lévén magamnak kellett gondoskodnom, hová menjek misére. És itt jön össze a roráté és a keddek gondja. Kedden az újlaki templomba igyekszem, mert ott félhétkor minden kedden mise van. Ez már kb. a roráték időpontja, legalábbis a lazább időpontban mondott rorátéké.
Ámde.
Ámde ma kissé elaludtam. Na nem nagyon, csak annyira, hogy oda már ne érjek oda. Ádventben – éppen a roráték miatt – átszerkesztik a misekezdési időpontokat. Ezt azért írom ide, mert következőként a Pasaréti téri ferencesek jöhetett (volna) számításba. De már a 29-es buszról láttam, hogy baj van. Éppen a „rorátéról” jönnek kifelé a népek. Persze, ha az Úr nem akarja... Utolsó esélyem a Sodrás utca. Nézem, készülődnek-e misére valaki, (ez olykor megesik, ha az illető az esti misén való részvételét akadályozza valami)? Mondanom se kell, nem készülődött senki.
Ámde.
Ámde a zsoltár így folytatódik: „Pihentében is megad minden áldást annak az Úr, akit szeret.”
Tudom, bonyolult ez a sor, mert hiszen az Úr nem személyválogató: azaz mindenkit szeret, így hát mindenkinek megadja az áldást.
De most nem ez az érdekes, hanem az analógia folytatása a történetben. Jön haza SzF tanításból. Még nem miséztem, este meg programom van. Jön valaki misére?
Mentem.
Lám-lám. Pihentében is megad... 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr725167373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása