Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.02.22. 09:44 emmausz

Maminti II

A tegnapi zilált nappal függ össze. Írtam arról, hogy Maminti nem kívánt idős korában fényképezkedni. Ez az ő álláspontja volt, amihez emberi méltóságából fakadóan joga is volt. Mi másképpen láttuk őt, hiszen ezért is szerettük volna megörökíteni az unokákkal.  Éva lányunk különösen is szerette Mamintit, nagyon becsülte őt kézimunkáiért. Hiszen Éva is szeretett, s a mai napig is szeret kötögetni, hímezni s talán horgolni is.
Közel 60 éve történt, hogy az asztal tetején üldögéltem, és anyám magyarázott nekem valamit. Lehettem vagy három éves. Megállapítottam magamban, hogy ő a legszebb teremtmény, aki csak létezik. Ezt ugyan nem mondtam – jó esetben kiolvashatta szememből.
Idősödve is szép volt. Ráadásul gondosan ügyelt pl. arra, hogy ha vendégségbe jövünk hozzá, szép ruha legyen rajta, ápolt legyen frizurája. Persze ezt se említettem, csak megfigyeltem. Pedig biztosan jól esett volna neki.
Hiszem, hogy most sincs késő. . . Neki biztos nincs, aki felülemelkedett az időn, a téren. Bár azt gondolom, hogy nincs szüksége arra sem, hogy szavakba foglaljak bármit, mert most már belénk lát, és tudja gondolatainkat, ha kimondjuk, ha nem. Lehet, ez a megfogalmazás egy kicsit idealista, de lehet, hogy ellenkezőleg, erőtlenek a szavak annak a valóságnak a  feltérképezésére, melyet szem sose látott, ész föl nem foghatott.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr795167828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása