Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.04.15. 09:38 emmausz

Mintha csak tegnap történt volna

Hétvégén Zsuzsáéknál megemlítettem, hogy mintha tegnap történt volna: apósom kicsi táskáját magához véve Pécsett vonatra szállt, és meglátogatott bennünket Pesten, mert mint mondta, ő már ingyen utazik, s nem igazán fáradságos gyorsvonattal Budapestre jönnie. Nézd meg anyádat, mondom lányunknak, aki előre ment a buszmegállóba. Termete mint apósomé, haja színe mint apósomé, dzsekije, nadrágja ugyancsak. És most mi megyünk – egyelőre nyugdíjas kedvezménnyel – haza, mert szinte ingyen tehetjük, és nem fáraszt a buszutazás. Ha megérjük, néhány év múlva teljesen gratis utazhatunk.
Mintha tegnap történt volna, hogy Petrovics Tamással együtt énekeltünk a diákmisén a piarista kápolnában Maklári Lajos vezényletével. Pedig tegnap nem ez történt, hanem az, hogy Tamás halálhírét vettem sógoromtól.
Mintha tegnap történt volna, hogy unokatestvéreim kimentek Amerikába (1956-ban). Ott ment férjhez Éva. S mindez mintha tegnap történt volna. Pedig tegnap kaptam az ő férjének a halálhírét is. Éva egyedül maradt 36 évi házasság után. Ha belegondolok, mi is épp ennyi évet töltöttünk eddig házasságban. Mintha a mi esküvőnk is tegnap történt volna.
Mintha tegnap történt volna, hogy munkanélkülivé lettem. Akkor sok időm támadt, és a Regnum lapjának paródiáját készítettem el, melyet Beton kapott egyik szentelési ajándékaként, amikor püspök lett. Pedig immár az is majd 16 éve történt. Ma a lapot küldöm másolatban a regnum archívumnak, mert gyűjti a múlt emlékeit.
Mintha tegnap történt volna, hogy a nyugati könnyűzenei újdonságokat magnóra vettük, és elementáris erővel hatottak ránk. Sejtjeinkbe ivódtak a napi újdonságok, s számtalanszor visszahallgattuk őket. Pedig a surfradio jóvoltából a tegnapelőtt hallgatott slágerek rendre a magukat oldies-nek fémjelző adókon jöttek.
Eheu, eheu fugaces! Gyorsan leketyeg az élet.
Na jó: labuntur anni.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr985167907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása