Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.08.15. 13:47 emmausz

Könyvkorrekció és egy tévéhír korrekciója

A ma délelőtt egy könyv javítgatásával telt el. Hogy nyugalmat találjak, a hálószobában dolgoztam. Egyszer csak a „dombelhárítók” akcióba kezdtek, elkezdték a ház előtti árkokat betemetni. Talicskájuk úgy nyikorgott, mint egykor a szanatóriumnál dolgozóké, melyekről az operaénekes Slezák L. ezt írta: „Fizettem a kubikosoknak, hogy olajozzák meg talicskájukat. A pénzt elfogadták, de a talicskák továbbra is nyikorogtak.” Nem követtem hát példáját, annál is inkább, mert felváltotta a zajt a benzinmotoros talajtömörítő masina zúgása, mely úgy hatott, mintha az utcában föl-le repkedne egy helikopter. Szerencsénkre több szobánk van. Átköltöztem a déli fekvésű oldalra. Nem telt el öt perc csendben, amikor is szegélynyíróval kezdett el dolgozni szorgos szomszédunk. Ellene semmit nem tehettem. Visszaköltöztem eredeti helyemre, mert elcsendesedett közben az északi front. Most már elkészültem az anyaggal, a melósok is csak lapáttal sikálják a flasztert, hogy gödörbe taszítsák a még fellelhető apróbb göröngyöket. Elolvastam a beérkezett leveleket, (Csia írt Amerikából. Köszi soraidat! J) Megnéztem Dani újabb képeit a rokonokról, a delfináriumról, a halakról, fókákról, teknősökről. 
A nap viccét az egyik tévécsatornán láttam. A hírelemző a veszprémi gyilkosság körülményeiről azt nyilatkozta, hogy „véletlen verekedés” kezdődött, és ennek során késeltek halálra egy sportolót. Mondom Tücsinek: Előfordulhat csakugyan véletlen verekedés. Pl. nem akar egy fotocellás ajtó kinyílni, és elkezdi valaki rugdosni. Egyszer csak mégis kinyílik, és a pali pofon rúgja a szemközt jövőt. Ámde ennek a valószínűsége minimális.
Micsoda eufémisztikus hangok jelennek meg olykor a massmediában?
Elképesztő.
Véletlenül elkezdett egy banda verekedni, és
véletlenül előkerült valahogyan egy disznóölő kés, majd
véletlenül az egyik ellenségnek tekintett egyén valahogyan többször is beledőlt.
Normálisak vagyunk mi?
A tévék szerint nem, különben hogy lehet, hogy rendszeresen hülyének néznek bennünket.   
Nem jó ilyen letargikusan befejezni a postot. Legyenek jó hírek a végén. Az ígért kánikula helyett ma 24 fok van (így higgy a meteorológiának, melyet műholdas rendszer támogat, meg egy egész számítógép-arzenál, mely extrapolálja a trendeket, csak nem számol azzal, hogy egy éjjeli lepke és három denevér örvényt kelt, melynek hatására elkezd átváltozni a szélerő és -irány és átalakulnak a várt eredmények.
Telefonhír szerint ma Mica hazajön a Balatonról.
Egy hete láttuk.
* * *
Olvasom:
– Azok ott hattyúk?
– Nem. Azok – ha jól számolom – hat tyúk.

Hihihi.           

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr155168557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása