Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.02.26. 13:51 emmausz

Az én békémet adom Nektek

Tegnapelőtt írtam arról, hogy egy szépséges csöpp gyermeket, a kis Mátét vehettem a kezembe, ölelhettem magamhoz. És ő bújt is hozzám, mint régi ismerős, mint aki teljes bizalommal van az iránt, aki kézbe kapta. Kérdeztem, hogy hány foga van már. Sehány, mondta Anikó, a mama. Akkor egyformák vagyunk, mondtam én, bár nekem még lényegesen több hajam van, mint neki.Mára megbölcsesedtem. Arra gondoltam, hogy az élet másik végéhez közelítők (akik közé tudom egyre inkább magamat is) ugyanúgy nem tudják, mit cselekszenek, mint az első gyermekkor képviselői. Ezzel megfontolással és gesztussal próbáltam meg élni a nálam évtizedekkel idősebbekkel. És bejött.Nagy békesség vesz körbe.
Nincsenek elvárásaim, nincsenek érveim, nincsen bennem ellenállás a furcsaságok fogadására. Csak úgy megy, ha ezeket mind elengedem. De akkor a helyére kerül minden. Nincs kritika, nincs probléma, nincs kapkodás, nincs hiszti.
Ehhez a magatartáshoz kevés még a jógik magukra öltött közönye is, több kell. Fenntartások nélkül elfogadni, címkék nélkül elfogadni, előítéletek nélkül elfogadni, megbékélve elfogadni, soroljam még? Szeretettel elfogadni.
Jó napom lett, bár nem úgy indult.
Csacsi öreg medvék és szépséges kisdedek! Legyen Nektek jó napotok, valamint mindenkinek, aki e két szélső generáció között helyezkedik el életkorban valahol.
* * *
Feri délelőtt panaszkodott, hogy valahol elhagyta idei noteszét benne számos fontos feljegyzéssel, dátummal. Elmondta, hogy mindenütt kereste, de nincs meg. Már felhívta az Új ember boltját is, mert ott járt. De nem találták.
Az ebédlőben megismételte, hogy elvesztette noteszét... Felpattan Gyuri, és kimegy a mosdóba. Leemeli a polcról a keresett holmit, és visszaadja tulajdonosának. Feri felkiált:
- Nahát, ez valóságos csoda. Mire megjegyzem:
- A valóságos csoda az lett volna, ha az Új Embernél is megtalálták volna a noteszodat.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr735168830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása