Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.04.29. 17:01 emmausz

Gyalog, kocogva, cangával

Sűrű napom lett. Szkennelés, de minek, javítgatás, de feleslegesen, viszont négy anyagot hoztam haza papíron, hogy ki ne essen a szemgolyóm, korrigálás közben. Ezek régi Távlatok számok.
Hazahoztam továbbá papíron az utolsó nyomdában elkészülő szám anyagát is. Ebben rendesen vannak elírások. Mindegy. Időben elkészülök vele.Mivel az idő csavargásra invitált, kigyalogoltam a Szentendrei útra, remélve, hogy majd csak lesz valami.
Lett.
Egy városba igyekvő busz jött. Megint a Margit-szigeten kötöttem ki. Kétórányit gyalogoltam. Számos futóval találkoztam.
Miért futnak?
Nincs hasznosabb dolog, mellyel leköthetnék energiáikat? (És én miért sétálok? – kérdezhetnék viszont a futók.) :-)
A futók egy része sportos, más részük küzdő, a harmadik pedig elkeseredetten rója a kilométereket. A legaranyosabb egy fiatal felnőtt pár volt. Csókolóztak a futópályán. Majd újra kocogni kezdtek. Mellém érve a fickó még meg is köszönte, hogy „elhúztam” oldalt a pályájukról. A futófelületen piktogram jelzi, hogy nem sétálóknak készült. Csak futóknak. Hát ez nem túl eredeti. Ha felkapom kezemet, s könyökölve sietek, ki mondja meg, hogy most éppen lassan futok, vagy sem?
Fotóim mától új albumban (Etudes).
Sok kerékpáros is pedálozott a szigeten. Utóbb sajnáltam, hogy nem cangával indultam útnak. No majd legközelebb.
Útközben a hasznosságon törtem a fejemet. Ha én lennék az induló kormány, kérnék EU-támogatást az ország kitakarítására. Közmunkában végeztetném el a tennivalókat. A nyugati megyékben kezdeném. Évente kb. két megyét takaríttatnék ki. Akik a takarításban részt vettek végig, azokból állítanék csőszöket, akik a Kanadában megszokott szigorúsággal büntetnék meg az immár tiszta megye szemetelőit.
Azért indítanék nyugat felől, mert az osztrákok szomszédságában lakók már rég óta ismerik a tisztaság kritériumait. A munka irányításában kérnék osztrák segítséget is. Használjuk fel az ő tapasztalataikat: Ha jól sejtem, tíz év alatt ki lehetne kotorni hazánkat.
Ez mindenkinek javítaná a közérzetét. Hatalmasat fejlődne általa a polgárság, aki immár környezettudatosan élne.
Ötletem ingyen adom.
Miként azt is, hogy aki kér, annak ingyen rendelkezésére adnék állami pénzből finanszírozott parkőr-botot. Szurkálja csak mindenki a szemeteket a botjára. Hátha egyszer elfogy a sok szemét. Arról nem is beszélve, hogy aki szedegeti, feltehetőleg maga nem fog szemetelni.
Még virágmagokat is osztogatnék, hogy derűsebb környezetben éljenek honfitársaim.
Most abbahagyom az ötletelést, mert pihennem is kell.
Rólatok nem is beszélve.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr145168899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása