Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.09.07. 12:54 emmausz

Amur

Mostantól keddenként konzultáció. Munkába indulva az Árpád-hídnál feltűnt egy ott horgonyzó, vesztegelő, meglehetősen lepukkant hajó, az Amur nevű.
Immár itt-ott furnér-lemezek helyettesítették néhány ablaküvegét, itt-ott áttörte a festést a rozsda, de azért vidáman himbálózott a hullámok hátán. Semmi jelét nem mutatta annak, hogy el szeretne süllyedni.
Azonnal elindult bennem a vezérhangya.
Sebtében leszámoltam az ablakokat. Kb. 180 lehet a számuk. (A két fedélzeten harminc-harminc. A túloldalon ugyanannyi, és lent ugyancsak kb. 30–30 kerek kajütablak. És akkor még nem számoltam a parancsnoki híddal.
Tudomásom van róla, hogy Nyugaton elég sokan választják a folyón lakás útját. A megvásárolt hajókat lakályossá teszik szükség szerint. Feltehetően legkevésbé a motorra van szükségük. Annál inkább erős acélsodronyra, hogy el ne sodorják a hullámok a kikötött vízi járművet, jó szigetelésre, áramszolgáltatásra, ivóvízre, jó szigetelésre és megfelelő fűtésre. Gondolom, vízbe eresztett lapátkerekek által még talán fedezni is tudják saját áramszükségletüket. A technikai részéhez nem értek, azonban a vízen való lét lehetősége felvillanyozott.
Elképzelem, hogy megoldaná egy nagyon nagy család generációinak az együtt lakását, anélkül hogy minduntalan egymásba botlanának.
Elképzelem, hogy egész hajléktalan közösség számára megoldaná az elemek elől való rejtőzködést, oltalmat adva az eső, a szél, a hó támadásai ellen. Egészen biztos, hogy téliesíthető egy ilyen hajótest.
Biztosan van benne nagyobb közösségi helyiség, ahol szakelőadások segíthetnék vissza a társadalomba a fedélnélkülieket. Ugyanott meg lehetne oldani a közös étkeztetést, sőt az értelmes közös munkát is.
Régi gondolatom, hogy a guberálók által összegyűjtött, de vissza nem váltható palackokból készíthetnének a hajléktalanok poharakat, vázákat, hamutartókat. Ehhez üres műhely, üvegvágó és csiszológép kell mindössze, meg némi kézügyesség.  
Az elkészült, újrahasznosított, üvegtárgyakat azután az erre kijelölt helyeken árusíthatnák. Teréz anya is rávette nincstelenjeit a munkára. Az ő ötlete az volt, hogy kókuszháncsból eladásra készítsenek lábtörlőt.
Ott abból volt sok, itt pedig értékét vesztett üvegből van sok.

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr205169069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bálint 2010.09.07. 21:34:03

Kedves Emmausz! Kérlek, vedd fel velem a kapcsolatot az email címemen! Nem találom a tiedet, és szükségem lenne a segítségedre! Köszönöm

mick · http://emmausz.freeblog.hu 2010.09.07. 22:05:19

Valószínűleg nagyon álmos vagyok, de nem találom email címedet. Légy szíves, add meg.

Bálint 2010.09.08. 07:47:40

Ejj, pedig itt a kommentelésnél be kell írnom. Akkor leírom ide a szövegbe: bbalint [kukac] sch.bme.hu Köszönöm
süti beállítások módosítása