Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2011.01.02. 16:11 emmausz

Még nem tökéletes

Még nem tökéletes ez a világ.
Elhatároztam, hogy megveszem éves és negyedéves bérleteinket, mindenkiét, akinek szüksége van rá.
Megyek a megállóhoz.
A Római téren egy magas oszlop tetején négyszögletes villany óra néz négy felé. Az egyik oldalán fél tizenegy van, a másikon már elmúlt tíz perccel, a harmadik megint fél tizenegyet mutat, a negyedikre ezek után már nem is voltam kíváncsi, mert saját órám jóvoltából megtudtam, hogy háromnegyed egy van.
Nem merem megkérdezni, hogy mi a csudának ekkora költséggel felállítani egy olyan masinát, mely ennyire tökéletlen. Le kellene ütni onnan ezt az időjelzőnek semmiképpen se nevezhető pocsékságot, mely lényegénél fogva rossz, és inkább, mondjuk Nelson admirális szobrát az oszlop tetejére biggyeszteni, hogy mentsük, ami menthető a hasznavehetetlen kolosszusból.
A HÉV-pénztárban kérem a többféle bérletszelvényt. Csak negyedéves volt készleten. Ettől megint kettéálltak a füleim. Ez olyan, mintha pl. a színház pénztáránál csak oldalpáholy jegyeket árusítanának, a hentesnél pedig csak tengeri csikót lehetne kapni.
Miért nincs a jegypénztárnál jegy? Olyan, amilyenre az érdeklődőnek szüksége van.
Mert, tévedés ne essék, nem kutyatápot kértem, hanem bérletszelvényt. És ha tetszenek rá emlékezni, vagy negyven évvel ezelőtt komolyan lehetett rá számítani, hogy „Cipőt a cipőboltból” kell vásárolni.
Visszafelé jövet már félve tekintettem az elektronikus menetrendre, mely – talán ki tetszenek találni – nem mutatott semmit. És erre még nekem sincs használható ötletem, hogy egy fatörzs vastagságú, zöldre festett, kb. háromméteres P-betű alakot formázó vastraverzet mire lehet használni a HÉV-megállókban, ha eredeti funkciójára alkalmatlan?
Esetleg tőből le kellene fűrészelni, minthogy semmire sem való, káoszt növelő semmiről van szó.
Kétezer éve ez így volt.
A terméketlen fügefát kivágták.
Ebben az évben nagyon kellene törekednünk rá, hogy amink van, működjön. Hogy minden működjön, vagy inkább ne legyen. Hogyan szerezhetjük vissza biztonságérzetünket, ha az óra nem jár, ha a pénztár nem funkcionál kellőképpen, ha a menetrend süket, mint a nagyágyú.
Mindennap szembesülnünk kell a működő vagy működésképtelen műtárgyakkal. Ezekből áll össze emberi miliőnk. 
Még nem tökéletes. Elvitték a fémkosarat. Ez a nájlonpelenka gyűjti a szemetet. Nem snassz?

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr415169203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Delinke · http://olomhal.freeblog.hu 2011.01.03. 19:07:47

Általános iskolás koromban mindig ott találkoztunk "az óránál". Akkor még jól járt.

mick · http://emmausz.freeblog.hu 2011.01.03. 21:18:14

Valamikor jól járt, de egy ideje „porfogó”, megtévesztő is lehetne, ha saját maga nem bizonyítaná, hogy ócska, hiszen egymáshoz képest is mást jeleznek a mutatók.
süti beállítások módosítása