Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2011.01.05. 09:24 emmausz

Nem hűlhet ki

Ha az ember meghal, akkor kihűl. Ugye ez elég morbid, de igaz.
Ha viszont egy ember nagyon kihűl, akkor ő is meghal.
Megfagy.
Ez pedig már nem morbid, hanem észbontó.
Észbontó a XXI. sz.-ban, hogy az EU egyik tagállamában, jelesül Magyarországon (félek tőle, hogy nem csak itt) megint és megint jelenti a tévé: rátaláltak udvarában … halálát kihűlés okozta.  
A kukatároló nálunk cseréptetős betonházikóban leledzik,
autóink a házba beépített kocsitárolóban.
Emberek pedig hajlék nélkül vagy lakásban, de fűtési lehetőség híján élnek (halnak)!
A száz sebből vérző ország ezer sebből vérző önkormányzatainak valamiképpen mégiscsak oda kellene hatni, hogy településenként önkéntesek jelezzék, ha valaki közel kerül a megfagyáshoz.
Az nem lehet, hogy erre nincs elég energia.
Miként az sem lehet, hogy nincs elég élelmiszer az alultápláltak ellátására.
A társadalom csak úgy tudja bizonyítani, hogy legfőbb érték az ember, ha gondoskodik a közjó valamilyen eszközrendszerének a megteremtésével arról, hogy oktalanul ne pusztuljanak „legfőbb értékei”.
Pénz kell hozzá?
Gyűjtsék össze célzott támogatásra,
vessenek ki annyi adót, hogy általa az elemi életfeltételek minden ember számára biztosítottak legyenek. (Nem társadalmi biztosításra, hanem  társadalmi biztonság megteremtésére van sürgős szükség. Majd utána ráérünk meggazdagodni.)
Persze nem győzöm hangoztatni: „célzott támogatásra”, de nem úgy, ahogy az a benzinben beszedett útadóval történik, s amihez képest állapotszerűen és évtizedek óta ramatyok az utak.  
Ha egymás iránti humanitásunk (szeretetünk) nem hűl ki, akkor emberek sem hűlhetnek ki halálosan, mint ahogy ez évek óta történik.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr335169206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása