Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2011.05.21. 16:00 emmausz

Mickey bácsi foglalatosságai

Az ismert jezsuita rendszeresen kifüggeszti a hirdetőfalra azokat a programokat, melyeken részt vesz, vagy melyet maga vezet. A rendszeresen megjelenő tájékoztatónak mindig ez a címe-felütése: P. bácsi foglalatosságai. Nem állítom, hogy a posztjaim ezután erről fognak szólni, de a mai úgy látszik igen: Mickey bácsi foglalatosságai.
Tegnap volt Kata lányunk születésnapja. Érdekes egybeesés, hogy 2011 többek között a bogarak éve is, és az év bogarának ugyancsak tegnap a hétpettyes katicabogarat választották.
Ma miskolci görög katolikus exarchátus püspökévé szentelték Orosz Atanázt.
Ugyancsak ma van a szokásos nagymarosi ifjúsági találkozó. Szép időben folyik tehát a találkozó, talán túlságosan is szép időben. Elvileg 28-29 fok nem túl sok. De ma már a szúró napsugárzás miatt bizony elég soknak tűnik.
Ma megtudtam, hogy a grönlandi jégolvadás miatt 9 cm-rel fog emelkedni a tengerek vízszintje, és ez megállíthatatlan folyamat. A kérdések kérdése: Jó-e vagy rossz ez az emelkedés. Ki tudná megmondani. Ha az olasz Velencében gondolkodom, akkor rossz. Egyébként fogalmam sincs, hogy mekkora időjárás-változást okoz, és ez a változás jó-e, avagy igen kellemetlen-e ránk nézve.
Ma célszerűen rövidre fogtam a sétát, mert nem szeretem a pörkölődést. Azért még lementem, és nem a lakásban róttam a köröket-kilométereket a leengedett redőny árnyékában.
Ma folytatom XVI. Benedek könyvének, a názáreti Jézus II. kötetének az olvasását. Ígéretes mű. Mondják, hogy az olasz könyvpiacon népszerűsége nagyobb a krimikénél. Az pedig üzletnek sem utolsó. Más kérdés, hogy nem azért íródott. Hanem azért, hogy „dolgozzon”.
Ha minden igaz, ráhúzható az Izajás 55,1–4.8–11, melyet szépsége miatt szívesen megidézek. Különösen a vége hozható párhuzamba a pápa által írt könyvvel.
„Ti szomjazók, gyertek a vizekre mind, és bár nincsen pénzetek, siessetek ide! Vegyetek ingyen gabonát és egyetek, vegyetek pénz nélkül bort és tejet. Miért költitek a pénzt arra, ami nem kenyér, és a keresetet arra, ami jól nem lakat? Hallgassatok ide, figyeljetek rám, akkor jót esztek, és kövér falatokban lesz részetek. Fordítsátok ide a fületek és gyertek ide hozzám; hallgassatok rám, és élni fog lelketek… az én gondolataim nem a ti gondolataitok, és az én útjaim nem a ti útjaitok – mondja az Úr. Igen, amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én útjaim a ti útjaitoknál, az én gondolataim a ti gondolataitoknál.
Amint az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, hanem megöntözi a földet, és termővé, gyümölcsözővé teszi, hogy magot adjon a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek, éppen úgy lesz a szavammal is, amely ajkamról fakad. Nem tér vissza hozzám eredménytelenül, hanem végbeviszi akaratomat, és eléri, amiért küldtem. Ezt a fajta sikert kívánom a pápa könyvének.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr125169374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása