Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2011.08.12. 17:42 emmausz

Elmentek…


Éváék a strandra, Elvira is velük ment. Velem kettecskén – bús öregével – Tücsi maradt. Éltem az alkalommal, és megszappanoztam néhány nehezen csúszó fiókot. Még elmeséltem Tücsinek, hogy ha a fregolira lógatnánk egy műanyag fóliát vagy vízlepergető vásznat, kevéssé áztatnánk el az emeleti fürdőszobát. Persze próbálunk vigyázni a pacsálással. Ma ilyen konstruktív lettem, talán a meleg teszi, vagy az hozza ki belőlem, hogy lábítós pumpával telinyomtam a „petit bateau”-t, melynek vízre szállása immár hagyományos kinyilvánítása annak, hogy szeretünk a Balatonnál nyaralni, és ebben hűséges társunk évek óta a fenti színes pvc-hajócska. Pumpálás közben jutottam arra az eredményre, hogy rossz módszerrel dolgozunk. Elképzelésem szerint olyan konstrukciót kellene összehozni, melynek lényege: egy túlnyomást kibíró gumispirál vonuljon végig a műanyag hajótest belső palástján. Ezt hamar felfújva és a hajó szelepeit megnyitva a spirál feszítőereje egyre inkább kívánná, hogy a hajócska szelepein beáramoljon a levegő, felvegye a csónak rendes alakját immár a külső légnyomással egyezően. Ezt elég gyorsan megtenné a jószág. Ezután zárnák be a szelepeket, és kezdődne meg a túlnyomás kialakítása lábpumpával. Az ötlet sokat ér annak, aki megvalósítja. Én a szokásos 1%-ot kérem a haszonból. (Egy belső hang azt súgja, hogy némi pénzért kompresszor seperc alatt felfújja a gumicsodákat, de az autósok egy részének is van alkalmas légsűrítője. Ó, jaj!)
Délután voltam borbélynál, azaz lehoztam az emeletről az ollót és a fésűt. T. pedig, mint immár 45 éve mindig, levágta a sörényemet. Kellett ez a felszabadulás, mert jönnek a melegek. Egyre nagyobb a hőség. Kirándulni hajnalban volna érdemes, hogy mire a napnak ereje támad, már lefelé kocogjunk. Kérdés persze, hogy „megvan-e a tornacipőm, és belefér-e még a lábam”? A kérdés elméleti, tornacipőm sincs, de minek is volna?
Van viszont egy borúlátó szemüveg-előtétem. Ez a borúlátás szintén idézőjeles, ugyanis azt a paradoxont hordozza, hogy az UV-szűrővel ellátott sötétítő rajzossá varázsolja a felhőket, visszafogja a túlságosan erős napsugárzást. Lényegesen nyugodtabb körülményeket teremt a vezetéshez.
Szemnyugtató valami. Mindenkinek ajánlom, aki hozzám hasonló módon eddig nélkülözte az előtétet.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr915169482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása