Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.05.04. 11:23 emmausz

Megragadok néhány variációt

Ma adorálásból hazajőve megragadott a készülődés képe. Elvi és Levi [két jó barát:)] igyekeztek a játszótérre.
Először megragadtam a babakocsi egyik végét. Kitoltam a folyosóra. Éppen akkor, amikor felfelé jött a fogorvosnő. Mondom neki: Íme, egy jövőbeli páciens, akinek egyelőre semmi baja sincs a fogaival. Egymásra mosolyogtak.
Másodszor is megragadtuk – immár ketten – a kocsit, és Levit mindvégig vízszintesben tartva leügyeskedtük a földszintre. Elvi már megtanult féloldalasan hátrafelé közlekedni a lépcsőkön.
Majd ezek után megragadtam az alkalmat, hogy kitakarítsak.
Ezért megragadtam a porszívót, és végigvakartam vele a lakást és az erkélyt. Majd mielőbb hozzávetőlegesen is a helyükre taszigáltam volna a szétkotort kisbútorokat, megragadtam a nyeles felmosót, és a kövön megragadt szutykokat megsemmisítettem (na jó, láthatatlanná tettem.) Csak ezt követően ragadtam meg a székeket, kisasztalt, elkotort cipőket, hogy valamelyest korábbi helyükre kerüljenek.
Most pedig megragadom az alkalmat és a klaviatúrát, és kinyilatkoztatom, hogy Gábornak van igaza, aki évtizedekkel ezelőtt kijelentette: Ha azt akarom, hogy ne teljen meg a lakás, akkor ugyanannyi holmit kell hajszálra kidobnom, mint amennyit behozok.
Amikor az ember porszívózik, akkor döbben rá, mennyi mindent kell kerülgetnie. És minden alkalommal! Tényleg mind kell az a sokféle izé?
„Dayka. Tűzbe felét! Himfy. Vetem. D. Újra felét! H. Im. D. Harmadikát még! H. Lángol az is. D. Jer most; vár az Olympuszi kar.” – idézem Kazinczyt egyszer Tücsinek. Érti ő, hogy sok a cucc, de sem ő, sem én nem tudjuk eldönteni, melyik felét, s annak is felét-harmadikát még vessük ki.
S mivel nem tudjuk eldönteni, nem vár bennünket az Olympuszi kar, hanem „marad, mi volt, a puszta lég”, azaz marad minden a régiben.
Azért gond nincs, sok jó holmi sok helyen elfér.
Mindenesetre úgyszólván naponta haladunk el a lépcsőházban kitett reklámbrosúrák mellett. Ő rutinból megragad egy marékkal, én meg rutinból mondom jó hangosan: Nem veszünk seeeeemmiiiit! Aztán ebben maradunk.
Ha pedig így van, minek írtam ennyit erről az apró-cseprő témáról?
Azért, mert megragadt bennem egy nagyon furcsa gondolat. Valaha azért internáltak embereket, hogy őket lakásukból, házukból kitúrva, otthonukat pártkatonák foglalják el egyszer s mindenkorra.
Na de, hogy ma már a tárgyak is ezt teszik velünk…
Ne hagyjuk, emberek!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr765169699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása